Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Hitler přežil mnoho atentátů. To já ale taky!

Je známo, že se Hitler už za první světové války ocitl bezbranný před ozbrojeným nepřátelským vojákem, který ho mohl snadno zastřelit. Ten voják se ale slitoval. Kdyby věděl! Hitler vlastně mnohokrát unikl smrti.

Když nahlédnete do Hitlerova životopisu, zjistíte na Wiki třeba, že za 1.světové války: "V roce 1916 zasáhl zákop, ve kterém se Hitler nalézal, granát a téměř všichni muži v něm zahynuli. Hitler ale přežil se zraněním lebky." Nebo že: "Na podzim roku 1918 byl odvezen po otravě plynem (v bitvě u belgického města Yper), po které dočasně oslepl,..". Několikrát byl blízko smrti a vždy přežil. Proto si začal myslet, že je bohem vyvolený k nějakému účelu. K jakému, to už víme. V průběhu 2.světové války pak unikl několika pokusům o atentát.

Asi je to tím, že jsem se narodil mezi Hitlerem a Leninem, jak se můžete přesvědčit v blogu Proč jsem něco mezi Hitlerem a Leninem?. Asi proto na mě padl Hitlerův "stín". Ostatně i na Lenina byl spáchán atentát, a to úspěšný. Proto zřejmě se snažily "atentáty", vlastně teroristické útoky do mě trefit.

Teď tedy k "mým" "atentátům": Píše se rok 1997 a jedeme na dovču do Egypta. V rámci pobytu v Hurgadě, kde chtěl mimochodem jeden místní obchodník koupit mou partnerku za 200 velbloudů a nebo alespoň pusu od ní za jednoho velblouda, jsme dostali nabídku na výlet do Luxoru. Mezi námi, co bych dělal s velbloudem v letadle, že? Do Luxoru se jelo několika autobusy a já se divil, proč nás doprovází dva džípy plné samopalníků. Luxor byl krásný, chrám faraónky Hatšepsut, která se tvářila, že je chlap, ještě lepší. Nejlepší ale bylo Údolí králů, kde se také nalézá hrob Tutanchamona.

Chrám královny Hašepsut nedaleko Luxoru.

Vše proběhlo v klidu, ale když jsme asi za týden po návratu z Egypta koukali na telku, říkali tam něco o masakru v chrámu královny Hašepsut. Teroristé tam postříleli a mačetami rozsekali 62 turistů. Pak se snažili ujet autobusem, který byl v těch zprávách taky vidět. Trochu nám zatrnulo, protože autobusy, které do Luxoru byly různé a ten, kterým teroristé utíkali, měl na sobě nějaké lístečky a nápis Spring cosi. A to byl ten autobus, kterým jsme do Luxoru jeli my. Stačilo jet tak o týden později a tenhle blog by nevznikl. Podrobnosti o tomto útoku najdete na Wiki.

Dobře, to bylo o tejden vedle, což je dost. Ovšem jiný teroristický útok mě minul v roce 2016 a vlastně mě minout neměl. Odehrál se v Bruselu, ve stanici metra Maalbeek. A na té jsem tenkrát vždy vystupoval do práce. A v roce 2016 jsem tam vystupoval každý den. Dnes, v době teleworkingu by to už bylo jiné. Ten den jsem se nějak sám od sebe probudil o hodinu dříve než obvykle. Chvíli jsem si říkal, že co budu dělat, a pak jsem se rozhodl, že když pojedu o hodinu dřív, tak se přece o hodinu dřív vrátím domů. A tak jsem jel. Na Maalbeeku jsem vystupoval něco po sedmý. V 7:58 to bouchlo, ale my o tom nic nevěděli, i když jsme byli kousek od místa činu.

Pamětní deska obětem teroristického útoku v metru Maalbeek.

Do práce nám někdy potom volala šéfová ze služební cesty, jestli jsme v pořádku. Tak jsme se tom teprve dozvěděli. Ten den nás pustili z baráku až večer, protože nebylo jasné, jestli teroristé nechystají ještě něco, když vlastně ty útoky byly dva. Druhý na letišti. Podrobnosti si můžete zase najít na Wiki. A mé velké zásoby sušenek všem přišly po útoku k duhu, když jsme nemohli ani na oběd. Původně jsem uvažoval, že je budu prodávat za pětinásobnou cenu :-), ale byli to kolegové, tak jsem je nakonec rozdával zadarmo. Ale když jsem pak šel z práce domů pěšky, viděl jsem od našeho baráku až k metru cestičku z kapek krve, zhruba co jeden metr jedna kapka. Metro bylo pochopitelně zavřené. Za 14 dnů, když se jedna kolegyně vrátila do práce z nemocenské, nám ukazovala svůj ožehnutý kabát. Naštěstí byla už dost vysoko na schodech z metra, a ty schody vedly za rohem, tak tlakovou vlnu s ohněm zvládla jen s menším zraněním.

Tak jo, vyhnuly se mi jen dva teroristické útoky, jsem slabší kousek. Ale nechal bych to tak, jestli dovolíte. Fakt to stačí. Taky nejsem cvok jako Hitler, abych si myslel, že jsem kvůli tomu, že se žádný z těch útoků do mě netrefil, k něčemu vyvolený.

Autor: Jan Fikáček | středa 15.11.2023 9:14 | karma článku: 24,72 | přečteno: 1105x
  • Další články autora

Jan Fikáček

Proč jsou izraelská média daleko méně proizraelská než česká?

A nejde jen o izraelská média. USA jsou přece dlouholetý a věrný spojenec Izraele, ale ani ony nestojí teď vždy na straně Izraele. Proč? Proč se snaží válečné tažení Izraele brzdit a volají po příměří?

16.4.2024 v 9:07 | Karma: 36,70 | Přečteno: 3320x | Diskuse| Politika

Jan Fikáček

Tak přece má foton hmotnost!?

Fyzika je úžasná věda, která proměnila celou naši civilizaci. Stačí vzpomenout třeba jen elektřinu bez níž by nebyly počítače, mobily, TV, osvětlení našich bytů atd. Ovšem výjimečně se v ní objeví i dost iracionální tvrzení.

9.4.2024 v 9:07 | Karma: 22,82 | Přečteno: 811x | Diskuse| Věda

Jan Fikáček

Solvay institut - Einstein, Schrödinger, Planck, Heisenberg, Bohr atd.

Od roku 1911 se konají Solvayovské konference, kterých se ve dvacátých letech účastnili dnes nejslavnější fyzici jako Einstein, Planck, Bohr, Heisenberg. Tyto konference jsou známé hromadnými fotografiemi nejslavnějších fyziků.

2.4.2024 v 9:07 | Karma: 20,73 | Přečteno: 531x | Diskuse| Věda

Jan Fikáček

Nahraďte svou ženu a děti umělou trpělivostí (inteligencí?)!

Tak jo, uznávám, že ženu a děti nelze umělou inteligencí nahradit ve většině případů, ale v jednom by to asi šlo, ne? :)

20.3.2024 v 9:07 | Karma: 24,49 | Přečteno: 874x | Diskuse| Věda

Jan Fikáček

Mašínové: Padouch nebo hrdina, my jsme jedna rodina!

Film Bratři o skupině Mašínů dostal v sobotu cenu za nejlepší film roku na Českém lvu. Jeho tvůrce na večeru prohlásil, že to byli hrdinové. Tak se pojďme podívat na jejich činy.

11.3.2024 v 9:07 | Karma: 45,75 | Přečteno: 6432x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Rusové v noci ničili ukrajinskou infrastrukturu, znovu útočili i na Charkov

27. dubna 2024  8:05,  aktualizováno  10:41

Sledujeme online Rusko v noci na sobotu zaútočilo na energetickou strukturu Ukrajiny. Ve třech oblastech poškodili...

Zemřel Robert Kvaček. Spisovateli a uznávanému historikovi bylo 91 let

27. dubna 2024  10:10,  aktualizováno  10:24

Ve věku 91 let zemřel historik a spisovatel Robert Kvaček. Ten patřil k největším osobnostem...

Neapol zasáhlo zemětřesení o síle 3,9. Ohnisko se nacházelo na svahu sopky Vesuv

27. dubna 2024  9:52

Oblast kolem sopky Vesuv nedaleko jihoitalské Neapole v sobotu ráno zasáhlo zemětřesení o síle 3,9....

Veřejnoprávní média by neměla mít zisk z reklamy, zní z Asociace komerčních televizí

27. dubna 2024  9:41

Mediální manažerka Klára Brachtlová už rok stojí v čele Asociace komerčních televizí (AKTV). Tu...

  • Počet článků 310
  • Celková karma 30,45
  • Průměrná čtenost 3149x
Vystudoval chemii (SŠ), kybernetiku, řízení, ekonomii a teorii systémů (interdisciplinární studia - VŠ), je obecně uvažujícím člověkem někde na pomezí mezi přírodními vědami a filosofií. Roky vyučoval filosofii fyziky a virtuální reality na PřF a MFF UK v Praze. Od září 2021 Ph.D. se zaměřením na filosofii fyziky a matematiky. Pracoval jako evropský expert pro "Future Technologies", 7 let pak v jedné z nejvyšších evropských pozic v počítačové bezpečnosti. Momentálně finanční expert na evropské úrovni. V letech 1991-7 byl předsedou společnosti Mensa ČR. Je členem světové vědecké Společnosti pro filosofii času. Absolvent Oxfordského kurzu Filosofie vědy. Více informací zde.

Chcete-li sledovat diskuse v "jeho" skupině, připojte se do Vědecké filosofie & Fyziky (nejen). jfikacek@gmail.com
 
Upozornění: Toto je popularizační blog pro veřejnost, neberte ho tedy jako vědeckou dizertační práci. Někdy je to jen divoká fantazie. Na druhé straně se snaží udržovat jistou vědeckou kvalitu, takže "esoterické" komentáře nejsou vítány. P.S.: Osobně útočné a odborně velmi nekvalitní komentáře, zejména velmi dlouhé, budou mazány.