Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J51o74s72e32f 22P17o21t65r

17. 2. 2016 0:09

Teorie mutiverza, multivesmíru je jasně průhledná. Jde o to, že náš Vesmír je tak obrovsky nepravděpodobný, že buď musíme počítat s působením Konstruktéra nebo najít jiné vysvětlení. A jako jiné vysvětlení je možné jen a pouze vytvořit nekonečný počet nejrůznějších vesmírů, v nichž má náš Vesmír ŠTĚSTÍ na své vlastnosti, a to až k vzniku lidského vědomí.

Vědci si to zřetelně uvědomují, svědčí o tom každá vědecká publikace věnovaná tomuto tématu, a než aby připustili první možnost, zahazují své vědecké logické postupy a vymýšlejí si fantasmagorické představy.

My v našem Vesmíru nedohlédneme ani na jeho konec, jsme omezeni jeho horizontem od Velkého třesku a tudíž představy o multiverzu jsou na úrovni představ o existenci tajemného zámku se zakletou Šípkovou Růženkou.

0 0
možnosti
Foto

Tenhle blog je jen o everettovských multivesmírech, které se jeví jako nesmysl.

O jiných typech vesmírů celkem nepochybuju. Všechno kolem nás je v mnoha kusech. Proč by měl být vesmír jen jeden? Dříve jsme si mysleli, že je Země jediná planeta nebo Slunce jediné. Pak jsme si mysleli, že Mléčná dráha je jediná galaxie. Ze všech těch omylů nás realita už vyvedla. Budeme se opět naivně domnívat, že jediný je vesmír?

Kdyby byl stvořitelem našeho vesmíru bůh, byl by to vlastně jeho konec. Protože kdyby vytvářel nějaké objekty, měl by reálný vztah k našemu světu a v tom případě by byl jen chytrým mimozemšťanem. A hned by naskočila otázka, kdo stvořil boha. Takže bych boha do toho vůbec nepletl. :-)

Ano, představy o multiverzu jsou primitivní, jako představy o hvězdách jako sěvtlýkách na báni kdysi. Ale jedno je jisté: multivesmír existuje. To se o bohu nedá s jitotou tvrdit. :-)

2 0
možnosti
Foto

Dobré čtení, dík.

Při hlubších úvahách tohoto typu je lepší držet se ve filozofické rovině, protože tendence přecházet do reality a nedejPřírodo aplikovat, by mohla výrazně zvýšit počet abonentů dr. Chocholouška.

Stále si však nejsem jistý, jestli teorie multivesmírů není kvazireálnou berličkou pro neověřitelné úvahy a výpočty ve spíše nehmotné oblasti. :-)

1 0
možnosti

"...Hitler vyhrál druhou světovou válku a celý svět je fašistický..." Ale vzdyt to je jedno, nebot vzdy jedna totalita nahradi druhou a tvrdi o sobe ze totalitou neni. A s tim fasismem to same - jen v jine podobe, jinych barvach a (trochu) jine ideologie...

2 0
možnosti
Foto

Nepsal jsem tenhle blog s politickým záměrem. :-) Hitler je tu jen ilustrace. Klidně by tu moh bejt Stalin třeba.

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS