Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

J37o75s45e79f 72P49o75t57r

23. 10. 2016 0:17

Před časem zde existovala jako virtuální klaun stará paní učitelka Píšková, hlavně v oblasti kruhů v obilí. Teď její funkci virtuálního klauna převzal pan Fikáček. Přesto by měl dostat třeba státní vyznamenání, nebo něco podobného, protože napsat takový nesmyslný článek je buď věcí naprosté inteligence k tomu aby nás pobavil, nebo je to výsledek zmateného ducha.

Udělal jsem si spoustu kritických poznámek k tomu, ale realita mě zdeptala , takže jen tři připomínky :

"Fyzikální zákony se stále vyvíjejí" - reální, ne virtuální vědci by vás za to měli tvrdě popotahovat..

"Nevnímáme ani síly gravitační" - vy pane Fikáček fakt asi žijete už ve virtuálním prostoru, v jiné dimenzi a v jiném vývojovém stupni než já, já totiž gravitační sílu vnímám při každém vstávání ze židle, nemluvě o stoupání do schodů s plnou nákupní taškou.

"fluktuace jedenáctirozměrného prostoročasového vakua" jedenáct prostorů vychází z teorie strun, což je matematická konstrukce, bez jakékoliv návaznosti na realitu a dnes je považována za slepou uličku, tedy žádné "postupně ověřované hypotézy"

0 0
možnosti
Foto

Vážený pane Fikáčku, jaký je smysl vašeho sdělení, že skutečnost je přirozená virtuální realita? Chcete se takto v debatním kroužku stát zábavným a obdivovaným všeználkem? Nebo to nabízíte jako seriozní sdělení o nepoznatelnosti našeho světa?

Já se naopak celý život snažím poznávat a potvrzovat nové znalosti o systému neživé i živé přírody a považuji tento proces za jediné odůvodnění své existence. Přesto, že jsem si vědom všech nedokonalostí mých smyslů (ve smyslu nekomplexnosti vjemu, tak jak to uvádíte), nepochybuji o tom, že poznávám dílčí části skutečné reality, protože mi ostatní lidé strojově pročesávají ostatní vlnové délky a potvrzují stálý základ poznávané reality, samozřejmě v rámci našeho 3D časoprostoru. Například kvantová fyzika a její paradoxy jsou plně mimo naše smysly, přesto je to zajímavá teorie o základních kamenech materiálního světa. Na tzv. nové virtuální realitě nevidím nic zajímavého právě proto, že si ji sami vytvoříme, včetně všech zákonitostí a tím se odsoudíme k bezobsažné holé existenci.

Ano, miluji skutečnost jako svého jediného boha.

0 0
možnosti
VE

"Rozdíl mezi virtuální realitou třeba z filmu Matrix a naší starou dobrou realitou je jen v tom, jakým typem jevových mechanismů je vytvářena. V prvém případě jsou to počítačové algoritmy, v druhém přirozené fyzikální "stroje"" (Dál jsem nečetla)

I v tom matrixu ty počítačové algoritmy můžou vytvářet svět, kde obyvatelé mohou pozorovat tytéž fyzikální zákony. Z toho že je pozorujeme ještě neznamená že nejsme v matrixu. Možná jsme v matrixu a čteme od Fikáčka o "naší staré dobré realitě" :-)

0 0
možnosti
JB

To, že ze skutečné reality vnímáme jen výsek, přetlumočený smysly a mozkem, je fakt, takže vnímáme částečně realitu a částečně virtualitu. Dá se i připustit, že umělý virtuální svět bude téměř neodhalitelný (ve vzdálené budoucnosti), ale zbývá jeden podstatný rozdíl. Ten "nový svět" bude stále závislý na tom reálném, ať už je jakýkoli, a navíc utajeně, aby jsme to neprokoukli. Aby byla taková virtuální realita opravdová, musela by si pro sebe vytvořit vlastní vesmír se svými zákony. Když to tak píši, docela námět na sci-fi.

0 0
možnosti
JB

Nejsem si jistý, ale nemyslíte to právě takhle? Tak někdo stvořil náš "skutečný" virtuální Vesmír?

0 0
možnosti
Foto

Nechce se mi verit tomu, ze to co vidim jako realitu je jen druh virtualni reality.

Mohu jednu vec vnimat vice smysly, vidim ji i mohu si na ni sahnout. To by snad jeste slo modelovat ve virtualni realite, ale zda se mi to velmi nepravdepodobne a neuveritelne. Vim, ze nase smysly jsme si v detstvi museli "kalibrovat". To ze skrivana slysime nad sebou, kde skutecne je, vzniklo nasi zkusenosti, kdy jsme neco slyseli i videli. Pokud je nekdo od narozeni slepy a lekari mu pak operativne odstrani vadu, diky ktere nevidel (nekdy se to povede), tak se dostane do velkych problemu, protoze jeho mozek nedovede smysluplne interpretovat zrakove vjemy.

Dale, kdyz neco vidim a nekdo vedle mne to take vidi, a rekne mi to, jak to dle Vas pak je? Jeho virtualni realita se podivuhodne shoduje s moji anebo on je jen soucasti me virtualni reality. Pak bych vsak musel dojit k solipsismu, kde jsem pouze ja (vlastne pouze me vedomi) a cely svet je pouze ma predstava. Zajimava myslenka, mozna ji ani nejde vyvratit, ale na to neverim.

0 0
možnosti
Foto

Když jste oba ve stejné virtuální realitě, taky vidíte totéž a můžete si to navzájem potvrdit. :-)

A solipsismus to určitě není, protože o našich smyslech nerozhodujeme my, ale okolí a to okolí nás celé vytvořilo. Není to tak, že my vytváříme okolí. My ho jen následně hodně měníme, ale ne tak, jak chceme my, ale jak "chce" to okolí. :-) O pravidlech hry rozhoduje okolí a ono vytváří celou tu hru.

0 0
možnosti
Foto

Ale tady jde o něco jiného. O míru pravdivosti shody životní a virtuální reality a důvěryhodnosti této shody. Bude.li venku pršet a současně na idnes se bude ukazovat v oddílu počasí totéž, tak mohu věřit, že dejme tomu, že mi idnes sděluje pravdu. Ale tutéž jistotu mi nemůže dát zobrazovaný stav počasí třeba ve Vietnamu. Ba je dokonce možné, že si nějaká cestovka přemluví idnes, aby lakovala počasí tamtéž na růžovo. To znamená, že pak budu rozhodovat o svém výletu do Vietnamu na základě ne zcela důvěryhodných informací, přičemž ovšem budu idnes v tomto ohledu věřit na základě její znalosti stavu počasí v místě mého bydliště. Lžíce dehtu (virtuální realita) se musí vždy ukrýt v bečce medu.

1 0
možnosti
JB

Ta lžíce dehtu člověka namíchne, když na ni ovšem přijde. Kdo si prohlíží svět převážně přes média, i když jsou různorodá a informují protichůdně, ten nikdy nemůže vědět jak je to opravdu reálně. Může se k té realitě jen hodně, více, nebo úplně blbě přiblížit. takže virtuální realita světa, jsou naše názory, částečné i když hluboké vědomosti i téměř žádné a hloupé. Nejhorší je, že to takhle bude dlouho pokračovat.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS