Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Vy nevěříte na kodaňskou interpretaci? Jste determinista? A volíte jakou interpretaci, Everettovu? Ta mi tedy přijde ještě více přitažená za vlasy. Nebo nějakou jinou?

0 0
možnosti
Foto

Nevěřím žádné, protože nejde o víru. :-) Rozhodně žádná pravděpodobnostní není v pořádku, ale Everett je, skutečně, ještě větší nesmysl. Mám za to, že ta jediná, která přirozeně vysvětluje většinu kvantových efektů, je blízko pravdě. :-) Nedávno o ní psal Nature.

0 0
možnosti

Tuhle hloupost tu píšete po několikáté. Jakým mechanizmem se podle vás příroda rozhodne že se systém začne chovat klasicky?

0 1
možnosti
Foto

Kvantový systém je "klasický" od počátku, takže se nezačne chovat klasicky. Vše je dopředu velmi přesně určeno. Třeba dualita vln a částic je způsobena tím, že každá částice "plave" na vlně. Názornou metaforu je možné shlédnout zde: https://youtu.be/WIyTZDHuarQ . Kvantový systém je deterministický a jediná odlišnost je, že energie zde existuje v porcích, ne spojitě. Je to takové stavově vícerozměrné "LEGO".

A s tou "hloupostí" bych byl opatrnej, když neznám možné interpretace kvantovky, zejména tu, která vysvětluje velkou většinu kvantových vlastností, což je tzv. pilotní vlna, a proto vyznávám hloupou pravděpodobnostní interpretaci. :-)

0 0
možnosti
Foto

Jsem si téměř jistý, že většina veřejnosti netuší, o jakou kočku se jedná u souseda, natož pak u pana Schrödingera. A jsem si úplně jistý, že ať to tuší či nikoliv, je jim to úplně ukradené.

Většině veřejnosti jsou ukradené/lhostejné i podstatně důležitější záležitosti a události, tak je určitě nezaujme zombie cattus.

Jen si nejsem jistý, jestli ;-D nebo ;-(.

1 0
možnosti
Foto

:-)))))))))) .... :-(

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS