Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ty ženy byly stejně tak naivní jako autor článku, jenž píše, že se neví, jak se IQ dědí. Moderní výzkumy nyní potvrzují, že IQ je přenášena dvěma X chromozomy, takže dědí IQ spíše po matce, pouze není vyloučeno, že jsou zcela deaktivovány v tomto procesu geny pro vyspělé kognitivní funkce ze strany otce. Chá. Takže ženy naletěly obecně známým pověrám. Navíc z celého balíčku mixu genů předků se dle odhadů dědí jen 40 až 60 procent.

0 0
možnosti
Foto

Tady někdo nepochopil smysl článku. :-)

0 0
možnosti
MP

Zdá se, že jste veskrze úspěšný chlapík.Nějaký neúspěch by nebyl ?

0 0
možnosti
MP

"Chcete mít geniální dítě? Muž, jehož IQ je vyšší než jeho výška nabízí pořízení vašeho potomka."

Zdroj: https://fikacek.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=661975

A kolik se jich zeptalo, jestli nejsi lilipután ( Tedy netrpíš nanismem, aby to bylo slušněji napsané ) ?

3 0
možnosti
Foto

R^:-)

No jo, ale co kdyby dítě bylo krásné po Vás a chytré po matce?

Neberte si to osobně. ;-(

Bernardu Shawovi prý jednou nabídla páření (nebo dokonce manželství, to už si nepamatuji) nějaká kráska a argumentovala slovy, že by měli fantastické dítě, které by bylo chytré po něm a krásné po ní. On to odmítl a dodal, že by to také mohlo dopadnout obráceně a dítě zdědit vzhled po něm a inteligenci po ní.

2 0
možnosti
WW

Recept (bez záruky) na "genialitu" existuje - "zralý" muž, ale ani příroda nedává nic zadarmo - geniální potomek je více náchylný k nemocem, nebo si už nějakou nese a nedožívá se takového věku, jako jeho vrstevníci.

0 0
možnosti
MJ

Ve středečních mracích jste mě pobavil a rozveselil... snad to nevadí, když se jedná o tak závažnou věc... díky moc:-)

3 0
možnosti
VV

Mate k tomu prilehave jmeno. vite zo znamena v Nemcine take Ficken?

0 0
možnosti
Foto

Jo, jo, vím. Dokonce je celá story o tom, jakým způsobem vznik náš rod za 30leté války. Asi bude další blog. :-)

2 0
možnosti
AR
  • Počet článků 310
  • Celková karma 30,39
  • Průměrná čtenost 3149x
Vystudoval chemii (SŠ), kybernetiku, řízení, ekonomii a teorii systémů (interdisciplinární studia - VŠ), je obecně uvažujícím člověkem někde na pomezí mezi přírodními vědami a filosofií. Roky vyučoval filosofii fyziky a virtuální reality na PřF a MFF UK v Praze. Od září 2021 Ph.D. se zaměřením na filosofii fyziky a matematiky. Pracoval jako evropský expert pro "Future Technologies", 7 let pak v jedné z nejvyšších evropských pozic v počítačové bezpečnosti. Momentálně finanční expert na evropské úrovni. V letech 1991-7 byl předsedou společnosti Mensa ČR. Je členem světové vědecké Společnosti pro filosofii času. Absolvent Oxfordského kurzu Filosofie vědy. Více informací zde.

Chcete-li sledovat diskuse v "jeho" skupině, připojte se do Vědecké filosofie & Fyziky (nejen). jfikacek@gmail.com
 
Upozornění: Toto je popularizační blog pro veřejnost, neberte ho tedy jako vědeckou dizertační práci. Někdy je to jen divoká fantazie. Na druhé straně se snaží udržovat jistou vědeckou kvalitu, takže "esoterické" komentáře nejsou vítány. P.S.: Osobně útočné a odborně velmi nekvalitní komentáře, zejména velmi dlouhé, budou mazány.