Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

:-)R^vtipné a objevné - to si karmu jednoznačně zaslouží;-)

0 0
možnosti
LH

Lidem se vyhýbám vpravo, blbcům obloukem.

1 0
možnosti
MS

Před pár lety jsem jezdil častěji pracovně do Anglie a tam se i chodci míjejí zleva. Nejen že jsem si na to časem zvykl, ale zůstalo mi to jako úchylka - často se i zde vyhýbám zleva.

0 0
možnosti

I53v86o 52Ž60á41č28e83k

11. 12. 2018 15:34

Horší by bylo, kdyby leváci měli tendenci jezdit vlevo po silnicích.

0 0
možnosti
Foto

O97t10a87k96a25r 93S55e72k42l

11. 12. 2018 14:32

Trochu odbočím. Doleva.;-D. Nemělo to být : Jsou levičáci zhoubou lidské společnosti ?;-D

0 0
možnosti
VO

Zajímavé téma, zatím se spolehlivě neví, proč se vlastně rodí mnohem více praváků, než leváků.

Mám jednu zajímavou zkušenost - někteří lidé, narození či žijící v Chorvatském Záhřebu, mají problém rozlišit pravou a levou stranu. Když jsme se např. ptali na cestu, tázaný řekl "běžte rovně a pak doprava", ale rukou ukázal doleva. Po dotazu na upřesnění se poté opravil. Mám potvrzeno od rodilé záhřebčanky, že to nebyla náhoda, oni skutečně tento problém mají! :-) Nikde jinde jsem se s tímto fenoménem zatím nesetkal.

1 1
možnosti
Foto

Já se vyhýbám vpravo, protože jsem se kdysi učil, že na chodníku se chodí stejně, jako se na silnici jezdí. Problém nevidím tam kde Vy, ale v nedodržování pravidla.

1 0
možnosti
Foto

Jde-li o mne, "problém" tady nevidím vůbec nikde. :-)

1 0
možnosti

Tento blog byl jistě psán v nadsázce, přesto nezapomínejme, že takový Nikola Tesla byl také levák a i když stále nedokážu pochopit, proč nikdy nezískal Nobelovu cenu, tak jeho přínos našemu současnému vědění (a bohužel dosud i nevědění, nebo spíš nedocenění všech jeho pokusů) je nesporný. Navíc to byl, na rozdíl od mnoha jeho kolegů, i velmi schopný praktik, který dokázal své objevy "přetavit" do použitelných strojů a zařízení. Škoda že sem někdy nepřidáte článek o jeho výzkumech...

0 0
možnosti
Foto

Jo, opravdu to není nic proti leváků, kterých mám v rodině dost. :-)

Tesla se zaměřoval na elektřinu a elektromagnetismus, což není směr mého největšího zájmu. Skvělý rozhodně byl.

0 0
možnosti
Foto

Já jsem pravák a řekl bych že uhýbám doleva. Doleva raději i zatáčím. Kdysi jsem zaslechl, že tato preference souvisí s kojením, tedy na kterou stranu bylo dítě častěji přiloženo.:-)

1 0
možnosti

Většina lidí má snahu (v souladu s pravidly silničního provozu) držet se při chůzi na chodníku vpravo. To na jaké "straně" byl kdo v ranném dětství přikrmován už by se pro případný vědecký výzkum asi zjišťovalo dost obtížně;-)

1 0
možnosti

Tak třeba ve sportu už ten poměr (převaha praváků) není tak výrazný. Navíc se tvrdí, že leváci mají větší cit pro míč (třeba v tenise), proč by tomu tak mělo být ale netuším. Namátkou bych si vzpomněl na Johna McEnroa a našeho Petra Kordu, oba dva spojoval velký talent, byť Američan toho samozřejmě dokázal mnohem víc, včetně schopnosti pourážet kde koho (rozhodčí a diváky nevyjímaje);-)

2 0
možnosti

I56v13o 94Ž10á51č95e90k

11. 12. 2018 15:31

Leváci mají v tenise (a zřejmě i v jiných sportech) hlavně tu výhodu, že je jich méně. Nejen praváci, ale dokonce i jiní leváci jsou méně zvyklí s nimi hrát. "Dám mu míček do bekhendu - a sakra, on je to forhend."

1 0
možnosti
  • Počet článků 310
  • Celková karma 30,39
  • Průměrná čtenost 3149x
Vystudoval chemii (SŠ), kybernetiku, řízení, ekonomii a teorii systémů (interdisciplinární studia - VŠ), je obecně uvažujícím člověkem někde na pomezí mezi přírodními vědami a filosofií. Roky vyučoval filosofii fyziky a virtuální reality na PřF a MFF UK v Praze. Od září 2021 Ph.D. se zaměřením na filosofii fyziky a matematiky. Pracoval jako evropský expert pro "Future Technologies", 7 let pak v jedné z nejvyšších evropských pozic v počítačové bezpečnosti. Momentálně finanční expert na evropské úrovni. V letech 1991-7 byl předsedou společnosti Mensa ČR. Je členem světové vědecké Společnosti pro filosofii času. Absolvent Oxfordského kurzu Filosofie vědy. Více informací zde.

Chcete-li sledovat diskuse v "jeho" skupině, připojte se do Vědecké filosofie & Fyziky (nejen). jfikacek@gmail.com
 
Upozornění: Toto je popularizační blog pro veřejnost, neberte ho tedy jako vědeckou dizertační práci. Někdy je to jen divoká fantazie. Na druhé straně se snaží udržovat jistou vědeckou kvalitu, takže "esoterické" komentáře nejsou vítány. P.S.: Osobně útočné a odborně velmi nekvalitní komentáře, zejména velmi dlouhé, budou mazány.