Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J13a93n 10R39á86ž

1. 1. 2019 13:52

Jednotnou společnost si utopicky představovali bolševici. Nic takového neexistuje a ani existovat nemůže. Špatné ovšem je, že na obou březích názorového spektra existují síly, které to přirozené rozdělení společnosti svým destruktivním projevem přetavují do až nenávistně se projevujícího antagonismu, aniž by měli jakýkoliv pozitivní program "B", co bude následovat po odstranění těch, proti kterým svou kampaň vedou.

2 0
možnosti

Myslím, že jste to chytil za špatný konec. Havel skutečně lidem přeje, aby žádný večer neulehali s pocitem, že právě končící den byl zbytečný, ztracený a nicotný. Základ "práce s elektorátem" u Babiše a Zemana je shodný: Večer zase uleháte s pocitem, že právě končící den byl zbytečný, ztracený a nicotný. Ale nevěšte hlavu, my se o vás postaráme a vy na oplátku zapomenete na to, že by se mohlo něco změnit, že se o sebe můžete starat sami a taky že by volby mohly dopadnout jinak. Volby se dají vyhrát třiceti korunami nebo koblihou, proč ne?

V Česku je značné procento pracující chudiny, to je fakt, ale:

a) nejsme na tom hůř než Polsko, Maďarsko nebo Slovensko,

b) za vznikem této skupiny obyvatel stojí především "dovoz" jednoduchých montoven, jejich zásadním podporovatelem byl (a nebál bych se říct, že i politikem se zásadním vlivem na vznik a udržování této skupiny obyvatel) - Miloš Zeman.

c) Jedním ze zásadních udržovatelů tété skupiny obyvatel je i Agrofert.

d) situace se výrazně lepší především hospodářskou situací v celé Evropě, nikoliv pouze v České Republice.

Pokud tohle člověk chápe, nemusí vést revoluci, ale měl by to trvale lidem připomínat a ne se divit, že Miloš Zeman, celoživotní kavárník a superelitář se dokáže tvářit, že žije prostým životem.

1 0
možnosti

J93a92n 16R78á25ž

1. 1. 2019 13:42

Německo 2015 růst HDP 4,2%, rok 2018 růst 2,2%, na rok 2019 prognózuje ministr hospodářství Altmaier růst max. 1,5%. Už se to projevuje razantním snížením objednávek pro české subdodavatele, což ani našemu HDP moc neprospěje.

A co taková Francie: Nezaměstnanost 10% a stále roste, sociální smír se tam udržoval dlouhodobě jen obrovskými zahraničními dluhy, které dosáhly v roce 2017 92%HDP , v roce 12018 je předpoklad dosažení 98,7% a sliby Macrona, kterými chce uchlácholit "žluté vesty" zřejmě zvýší dluh na více jak 100%HDP.

Opravdu je to zlepšující se hospodářská situace v Evropě?

1 0
možnosti

Co s tím kdo nadělá, když každý má, skrze vědomí, jen nepatrnou svobodnou vůli?

1 0
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

Miloš Zeman je sám učebnicovým příkladem "lepšočlověka", který velice dobře pochopil, že značnou část jeho elektorátu tvoří lidé, kteří na tohle škatukování slyší, protože ho nejsou schopni prohlédnout.

8 3
možnosti

Jednoznačně Zeman. A to z toho prostého důvodu, že na straně jeho zásadních odpůrců jsou mnohdy i ti, kteří s ním mají na některé záležitosti shodný názor (např. pokud jde o přístup k imigraci, vztah k Izraeli nebo zahraniční mise českých vojáků).

1 0
možnosti
Foto

Obávám se, že se teď všichni tváří, že jsou proti migraci, jen aby si nahnali politické body. A vsadím se, že sám Zeman nepovažuje migraci v Česku za závažný problém. Mluví o tom, aby si ty body nahnal, nic jiného. :-)

3 1
možnosti

Já si troufám říct, že krom naprostého odtržení politiku od reality je tady další a větší problém. Není to tak, že by politici nechtěli pomoct chudým vrstvám a důchodcům. Oni nemají ani ponětí, jak zemi zbavit problémů. Jsme v situaci kdy už nikdo nerozumí celému správními aparátu protože předpisu a zákonů je příliš mnoho. Kdy nikdo nemůže radikálně předělat rozpočet, protože mandatorni a skrytě mandatorni výdaje přesáhly 3/4 celkových výdajů ze státního rozpočtu. Za stávajícího uspořádání důchodový systém zkolabuje v dohledné budoucnosti.

A co na to naše vláda? Vyrobí deficitni rozpočet, má pravděpodobně nejvíc státních zaměstnanců v historii. Nějaké navýšení důchodu které si de facto nemůže dovolit a navýšení minimální mzdy o kterém stejně nikdo neví jestli pomůže, je víc gesto než cokoli jiného.

7 0
možnosti

Píšete tady nesmysly, za posledních 6 let zadlužení země pokleslo z Kalouskových 40% HDP na dnešních 30% HDP, dluh faktický 1600 mld, z čehož 800 mld nasekali politici za 15 let do Kalouska a 800 mld nasekal mistr Kalousek za pouhých 7 let, nestoupl za 6 let ani o píď, naopak klesl o cca 40 mld.

Takže nevím proč dneska, kdy se konečně po nepřetržitém růstu od r. 1996 zadlužení snižuje, kdy se konečně začalo rozumně hospodařit pohoršujete nad tím že důchodci dostali přidáno8-o. Babiš holt daně dokáže vybrat, tak potom může klidně přidat důchodcům a státním zaměstnancům.

2 4
možnosti
Foto

J63i41ř66í 64K85i26n85d36l

31. 12. 2018 15:00

Chudý Čech je zhruba patnáctkrát bohatší než chudý Afričan, ale dvakrát chudší než chudý Ital. Vyplývá to z metodik měření chudoby. Podle různých způsobů výpočtu totiž chudoba pokaždé znamená něco jiného.Chudých je v Česku podle údajů evropského statistického úřadu Eurostat deset procent obyvatel, tedy milion lidí, kteří nedosahují ročního příjmu 5 634 eur v paritě kupní síly, neboli nemají na den více než 15 eur. Za komunistů v ČSSR žilo 20% obyvatel pod životním minimem. Pramen rok 1988soudruh Bartošík z Úřadu vlády České socialistické republiky.

3 0
možnosti
Foto

Chudý není ten, kdo má málo, ale ten, kdo chce mít víc. Starořímské přísloví.

2 0
možnosti
Foto

Společnost nemůže nikdo rozdělovat, protože společnost je rozdělená v samé podstatě odjakživa. Někdo rád holky, jinej vdolky.........

3 1
možnosti
Foto

Váš článek je příkladem pokřiveného pohledu a ještě pokřivenějšího výkladu.

Kapitalismus můžeme vykládat jako "poměrně sobecký systém, který se s nikým nemazlí", ale lépe je říct, že kapitalizmus dokáže být krutě spravedlivý. Byl to ovšem kapitalizmus, který po 40 letech totality vrátil do společnosti církevní sociální zařízení a nadace, který vyvedl lidi různě postižené do společnosti, který nebývalou měrou ulehčil život vozíčkářům, invalidům nebo nevyléčitelně nemocným.

U exekucí zpochybňujete, zda vůbec vykonávají nějakou spravedlnost. Inu, vykonávají, což by Vám pro změnu potvrdily statisíce zoufalých a vysmívaných věřitelů, kterým teprve exekuce sjednaly spravedlnost. Snad si pletete exekuce s lichvou.

Tvrzení, že "v Česku je největší procento pracující chudiny", je hloupost, za kterou by se nemusel stydět ani Klement Gottwald. Být chudý znamená nemít, co jíst, nemít, kde bydlet, nemít, co na sebe. Bohužel, v Česku se chudoba stala dobře placenou živností. Za chudé se dnes halasně vyhlašují lidé, kteří bydlí ve státním 2+1, vlastní starou škodovku a vydělávají 20.000 Kč brutto.

Problémem Vašich "tří milionů chudých" není kapitalizmus, intelektuálové a elity, nýbrž neschopnost rozumně hospodařit s málem, pokorně se uskromnit a neschopnost či neochota nabídnout ostatním dobrý výkon či odbornost.

Nezpochybňuji existenci chudoby, Vaše měřítka pro ni jsou ovšem ideologicky zjednodušená až primitivní a tedy nepřijatelná.

8 5
možnosti

Rv Snad si pletete exekuce s lichvou. Rv

Nebudu komentovat Váš celý příspěvek, kde se asi z poloviny shodneme, ale výše uvedená věta je příkladem, kde ne. Za černou jízdu dospět do exekučního řízení, které je min. v desetitisících, TO JE LICHVA!!! - a státem trpěná.

4 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS