Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ano, souhlasím. Čtvrtý rozměr je nutné vyjádřit jako c*t. V uzavřené soustavě definované jako foton-hmotný objekt je foton vždy jednorozměrný pohyb rychlostí světla tj. vyjádřeno v čase po dobu kvanta času. Naproti tomu hmotný objekt je vůči fotonu zpožděný o čas úměrný své rychlosti pohybu ve 3-d prostoru, která je vždy podvětelná. Z tohoto důvodu je čtvrtý rozměr (čas) jednosměrný a nelze postupovat v čase zpět. V původně plochém energetickém poli je pro každé kvantum Ek energie. Pokud se "slepí" z energie hmotný objekt, "zamrzne" v něm E=m*c2 část energie která se projeví všemi čtyřmi silovými působeními ve hmotě, (silná + slabá+elektromagneticá+gravitace) a současně se sníží rychlost pohybu na podsvětelnou rychlost. Pokud černá díra nedovolí uniknout fotonu ze svého gravitačního působení, překročí energii původního energetického pole ze kterého vznikl a vzniká náš vesmír a končí čas v našem časoprostoru.

0 0
možnosti
Foto

R^já bych vás teda tipovala na toho Einsteina-ikdyž všichni vědátoři jsou tak trochu cvoci:-)

0 0
možnosti

"Dobírat" si mainstream je dnes často důvodem k vymazání, já Vašemu úsilí o jiné pohledy fandím.R^

0 0
možnosti
Foto

Neřekl bych, že se snaží o nové pohledy. Z 99%, ale asi více se shodnu s mainstreamem. Stavím na něm. Skoro všechny informace mám z něj. Jen je třeba si uvědomit, že mainstream, to jsou velmi často dnes už ověřené znalosti lidí, kteří často byli ze začátku považováni za blázny. Mainstream je nejednou už spíše minulost vědy. :-)

Takže se nesnažím vědomě o nové pohledy, ale pakliže něco v mainstreamu skřípe, jsou tam nějaké paradoxy, na které si mnozí zvykli, přestože nedávají smysl, tak je analyzuju. Jsem zvědavý, hledám logické řešení, které by mě uspokojilo. A je mi jednou, co o tom problému říkají autority.

0 0
možnosti
Foto

J23a78n 35M11e88s60t26a79n

4. 2. 2019 23:33

quantumgravityresearch.org - zkuste se tam podívat a třeba napsat nějakou recenzi

1 0
možnosti
Foto

Nemůžu soudit po lehkém nahlédnutí. Nějak tam moc pletou vědomí. Je to sice inspirativní, ale vypadá to poněkud esotericky. :-)

0 0
možnosti
Foto

Pane Fikáčku nezoufejte a bojujte dále, protože i negativní reklama je lepší, než žádná. Vaši hypotézu, že prostor není prázdný, ale k prasknutí naplněný "částicemi", který označujete jako "supertekutinu" , není nic jiného, než ÉTER , ke kterému došel a rovnicemi potvrdil, již Maxwell. Protože byl éter "vědou" odmítnut, Einstein vytvořil pojem časoprostor, avšak nikdy nevysvětlil, z čeho se skládá. Že by gravitony? Že nejsou vidět? Je to stejný argument, jako kdyby jste chtěli vidět pomocí vln na mořské hladině (prezentující světlo) molekuly vody, také nejsou ze břehu vidět.

Já si myslím, že Maxwell, Einstein, ale i Vy máte pravdu. Prostor se skládá z nekonečného množství gravitonů, které nejsou v klidu, ale ve stálém pohybu, tedy v kmitání, které můžeme nazvat jako "stojaté" vlnění. Jestli že se nachází někde "černá díra", nebo hvězda, planeta, ale i proton, či elektron, pak se v okolí ze stojatého vlnění stává vlnění postupné, Tak bychom mohli vysvětlit Albertovo gravitační deformaci časoprostoru kolem "větších" těles. Přeji mnoho úspěchů v dalším bádání.

0 0
možnosti
Foto

Maxwell byl naopak ten, který svými rovnicemi zpochybnil éter, neboť z jeho rovnic vyplývá stálá rychlost světla ve všech inerciálních soustavách, tedy neexistence 3D éteru. Ono to bude o dost složitější. :-)

1 0
možnosti
Foto

V každém případě je zahnutý.

0 1
možnosti

Samozřejmě že jste nový Einstein ;-D

0 1
možnosti
Foto

Jsem rád, že Vás "vidím". A ironie mě baví, takže díky za reakci.

0 0
možnosti

R^ Každý model dobrý. Horší by bylo bez něj.

2 0
možnosti
Foto

Připomněl bych, že tzv. "přirozené soustavy jednotek", kde jsou metr i sekunda nahrazeny tak, aby rovnice teorie relativity i kvantové fyziky vycházely jednodušeji, se používají už poměrně dlouho.

0 0
možnosti
Foto

To je pravda, ale ani tato soustava problém neeliminuje, neboť když je c =1, stále je to rychlost v m/s. Problém tedy vyřešen není. :-)

Jinak tato myšlenka nevznikla na banální představě dodržování fyzikálních rozměrů, ale na představě "materializce" prostoru či prostoročasu, neboť má-li něco vlatsnosti, je to materiální struktura, třebaže nemá hmotnost. A čím více jdeme do hloubky, tím víc se realita polarizace na "prázdno" a stále větší koncetraci "hmoty". Viz struktura atomu, struktura nukleonu, struktura prostoročasu ve smyškové kvantové gravitaci.

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS