Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Vážení, tady v té "sametové" společnosti, vidíle různými brýlemi.. je tu A.Babiš obviněn z trestného činu jednak,.., což se bude teprve objasňovat, v čem ano, v čem ne, a proč to bylo „trestné“, ale !!, na souběžné koleji je obviněn, že je od něj ( potažmo od Agrofertu ) nemorální aby jeho ooobrovská firma přijala bezvýznamnou částku ňákých 50 milionů a..a dokonce, že si je ́neodklonila ́ na Bahama, a že za ně postavila reálné dílo, ...a já se ptám : a jak m o r á l n í je (?) to, že o něco menší magnáti fotovoltaických elektráren přijali (!) ( morálně ) „dotaci“ státu ve výši 40 miliard ročně, opakuji ročně, miliardy, které dostali evidentně darem, doslova bezpracný příjem, čili dar "za nic", těchto firem, žádný morální stud jsem neviděl ( spíš v zákulisí opak, se chechtali ) a žádná vláda, která „morálně“ odebrala občanům 40 miliard, se za to nestydí !!, morálně schválila okradení lidí, bez jakéhokoliv studu a prospěchu pro občany ČR, .. odliv peněz z kapes občanů. O jakéže se tu mluví morálce ??? Pochopitelně že pokud by měl Babiš vracet 250 milionů, že by měli slušní poslanci navrhnout aby se vrátilo 10let x 40 miliard darůůů od těch co je bezpracně navíc dostali.

Je zcela jasné, že ti, co nenávidí Babiše a budou proti němu i kdyby každému z nás rozdal hroudu zlata. Takže opačný názor tu bude smazán, že pane Fikáček. Svoboda názoru u Vás neplatí.

0 0
možnosti
Foto

Díky za fundovaný výklad. Bohužel, voliči AB takové články nečtou, ti mají raději Blesk.

3 0
možnosti

Co my voliči AB čteme je naše věc,ale počkejte si na volby,bude nás zase více a o tom je demokracie,a komu se to nelíbí nechť si p ... políbí a nebo se z této země odstěhuje.Dnes už to jde víte o tom vůbec???

0 0
možnosti

Konečně slyším výklad, ve kterém se konstatuje holý postup. Bez bez dalšího folkloru z mysli autora. Děkuji. Bylo by zajímavé sledovat, jak by to vypadalo až u soudního dvora v Haagu.

4 0
možnosti

K soudu se odvolá ČR nebo Bureš, To jsou různé entity.

0 0
možnosti

x lidí má potřebu vyjádřit chuť AB sestřelit, k čemuž vidí dnes příležitost. Prvotním důvodem, proč je AB v politice je, že politici byli (a myslím, že stále jsou) úplatní a bylo ekonomičtější jít do politiky osobně a tento nešvar eliminovat (alespoň pro sebe). Takže základem toho, že se dnes čertíme proti AB, je, že tehdejší politici hrabali především pod sebe A stejný fakt vynesl v očích voličů AB až do premiérování. Až ostatní strany opustí program Antibabiš a začnou pracovat pro tento stát, dočkají se i volebních výsledků. Ale obávám se toho, že ze současných parlamentních stran to neudělá žádná. Takže AB díky voličům zůstane, i když ho nemusím a raději bych na jeho postu viděl někoho jiného. Ale miliardář má vliv a pokud mu majetek neseberete (to udělali naposled komunisté před 70 lety), tak ho mít bude i kdyby se zbytek politiků na hlavu stavěl.

0 3
možnosti

Tak. Dříve politici hrabali pod sebe, zatímco dnes Babiš hrabe pod sebe. ;-)

0 0
možnosti

Ano, přesný popis. Jen snad byste mohl vysvětlit tento odkaz - stran Vašich tvrzení o pozastavených dotací Agrofertu. https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/dotace-fond-evropska-komise-agrofert-holding-dotace-vyplatit-penize-tiskova_1908161906_mpr

Myslím, že ho nevysvětlíte. Jsou uvolňovány dotace pozastavené na základě podezření ze střetu zájmů Babiše.

Váš výklad práva je poplatný Vaši odbornosti. Tedy mylný.

"Z právního hlediska úplně stačí, že může něco ovlivnit. Tím to končí a nastupují opatření."

"Střet zájmů jako takový je už právně klasifikovaným činem."

Ó nikoli. První výrok je pravdivý druhý je právní paskvil. Ten může znít je takto. Střet zájmů jako takový je právně klasifikovaným stavem. A ten mají omezit či eliminovat ona opatření v národních legislativách. Ono je opravdu trochu něco jiného.

Zatím je zjevný spor o to, zda opatření v české legislativě jsou dostatečná a zda jsou v souladu unijním pojetím práva deklarovaným v onom čl. 61.

A to opravdu, ale opravdu není zdaleka tak zřejmé, jak by se komukoli mohlo zdát. A mimochodem není to z české strany právní bitva o Babiše. Ona je i další Jurečky v politice.

Střet zájmů nelze vykládat tak, že pokud je, nelze být v politice. A asi ho lze těžko vykládat tak, že buď majetek nebo politika.

1 0
možnosti

Když ono je to s jeho voliči těžké. Informace, které jste uvedl, si nevyhledají, v daných problematikách se nevyznají a papouškují jasná a zkratkovitá hesla (kampááň, antibabiš, vyštvat z politiky), která přejali od Babiše, jenž je tak často opakuje, že jim to jako vysvětlení stačí, bezmezně jim věří, pozadí jim naprosto uniká a nevidí, že udělali kozla zahradníkem.

Věc je jasná: Babiš je s tím vykutáleným svěřenským fondem, který nemá v zákoně oporu, ve střetu zájmů a jen Babiš a ta stará Agrofert parta okolo něj si to vykládají po svém. Skutečnost, že je Andrej Babiš obmyšleným, to vše jen podtrhuje. O čem se tu chce kdo přít?

0 1
možnosti

před 2,5 roky opozice prosadila lex Babiš a Babiš vložil Agrofert do svěřeneckého fondu, aby vyhověl tlaku opozice na řešení jeho střetu zájmů. Proč za tu dobu nikdo z politiků nepoukázal na to, že tohle řešení není ok?

Tak o čem se teď chcete přít?

3 2
možnosti

J32o67s72e60f 33B54a31r40t29h

3. 12. 2019 21:21

Prosím nemůžete toto vysvětlení zaslat na Úřad vlády,ať se s tím pan Babis seznámí?asi tam nemá žádného schopného právníka,který by mu to vysvětlil,protože stále říká něco jiného.Ale také možná čte idnes

2 0
možnosti
Foto

Ale ona už to paní Dostálová nakonec taky začala říkat správně do médií. Asi už se někoho zeptala. Ono to není žádné tajemství. Jsou to veřejné informace. :-)

1 0
možnosti
Foto

Já myslím že počká na odpověď České republiky.

0 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
1 0
možnosti
  • Počet článků 309
  • Celková karma 29,18
  • Průměrná čtenost 3159x
Vystudoval chemii (SŠ), kybernetiku, řízení, ekonomii a teorii systémů (interdisciplinární studia - VŠ), je obecně uvažujícím člověkem někde na pomezí mezi přírodními vědami a filosofií. Roky vyučoval filosofii fyziky a virtuální reality na PřF a MFF UK v Praze. Od září 2021 Ph.D. se zaměřením na filosofii fyziky a matematiky. Pracoval jako evropský expert pro "Future Technologies", 7 let pak v jedné z nejvyšších evropských pozic v počítačové bezpečnosti. Momentálně finanční expert na evropské úrovni. V letech 1991-7 byl předsedou společnosti Mensa ČR. Je členem světové vědecké Společnosti pro filosofii času. Absolvent Oxfordského kurzu Filosofie vědy. Více informací zde.

Chcete-li sledovat diskuse v "jeho" skupině, připojte se do Vědecké filosofie & Fyziky (nejen). jfikacek@gmail.com
 
Upozornění: Toto je popularizační blog pro veřejnost, neberte ho tedy jako vědeckou dizertační práci. Někdy je to jen divoká fantazie. Na druhé straně se snaží udržovat jistou vědeckou kvalitu, takže "esoterické" komentáře nejsou vítány. P.S.: Osobně útočné a odborně velmi nekvalitní komentáře, zejména velmi dlouhé, budou mazány.