Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Já bych od EU víc, než teď dělá, taky nečekala, co bych ale čekala, že lidem ty své pravomoci vysvětlí. Ve válce má rozhodovat vždycky stratég - oni měli od začátku přiznat, že nebudou mluvit do rozhodování šéfů vlád, protože logicky v každé zemi je, zvlášť ze začátku pandemie, situace odlišná. Ale měli jasně a razantně říci, že tohle si musí rozhodovat odpovědní politici a oni, že jsou ta ochrna finanční, úvěrová a systémová. Já neviděla žádný systém. A je smutné, že není znát ani u WHO. Přitom hrozí další rány, které mohou dopadnout souběžně - záplava migrantů velice těžko kontrolovatelných a trasovatelných (v prvních táborech už nákaza je), nedostatek vody zvlášť ve vnitrozemí Evropy, pokud se toto vymkne, nelze vyloučit ani výpadky elektřiny - blackout by mohl natropit možná větší škody, než dnešní epidemie, protože by toto všechno vyvolalo obrovskou paniku. Ty lidi by pak už nikdo nemusel dokázat udržet na místě. A každý epidemiolog ví, jak je důležité stabilizovat přenašeče. To mi vadí. Jak funguje role NATO, když připustí konflikt v Sýrii i za dnešní situace u svého vlastního člena? Jestli je v tomto určitá příčina, tak sem s ní, měli bychom ji pochopit. Paní Ursula a její parta vypadá jako pořádně zaskočení hodnostáři, kterým někdo překazil odpolední banket. Už jen dojem je hrozný. A víc člověk od nich v první řadě ani nečeká.

0 0
možnosti
JR

J56a25n 64R51á19ž

17. 3. 2020 12:24

Dalo se očekávat, že někteří Euro aktivisté koronavirové krize budou zneužívat a volat po zvýšení pravomocí bruselské byrokracie. Což by byl pro obyvatele Evropy větší průšvih než koronavirus s migranty dohromady.

Nicméně se dá o Bruselu dnes říci, že se ukázalo v plné hrůze "Král je nahý"!

4 1
možnosti
PP

P89a59v27e84l 96P90o85n58e72c

17. 3. 2020 11:02

Evropské komise je kompetentní vydávat doporučení, stanoviska a předkládat návrhy. Pokud však v době jakékoli krize řeší jen povinné kvóty a klima, zdá se, že král je nahý :/.

https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/klimaticka-neutralita-evropska-komise-2050.A200304_140612_zahranicni_vlc

4 0
možnosti
PP

P96a71v67e14l 67P62o20n91e36c

17. 3. 2020 11:12

Ve vedení EU nepotřebujeme byrokraty, ale osobnosti s přímou odpovědností k voličům, tohle však současný sytém neumožňuje.

1 0
možnosti
KP

Cyklostezkami proti koronaviru. Celá slavná EU hrající si na superstat se ukázala v krizovém momentu jako bezzubá a k ničemu. Mohl nás o tom již dříve přesvědčit její statečný boj proti násilné migraci, ochrana vnějších hranic, snahy o odzbrojování obyvatelstva, genderismu, multikulti atp. Jdete s podobnými články do Bruselu.

6 0
možnosti
Foto

Co takhle si přečíst blog a získat některá fakta? :-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 310
  • Celková karma 30,45
  • Průměrná čtenost 3149x
Vystudoval chemii (SŠ), kybernetiku, řízení, ekonomii a teorii systémů (interdisciplinární studia - VŠ), je obecně uvažujícím člověkem někde na pomezí mezi přírodními vědami a filosofií. Roky vyučoval filosofii fyziky a virtuální reality na PřF a MFF UK v Praze. Od září 2021 Ph.D. se zaměřením na filosofii fyziky a matematiky. Pracoval jako evropský expert pro "Future Technologies", 7 let pak v jedné z nejvyšších evropských pozic v počítačové bezpečnosti. Momentálně finanční expert na evropské úrovni. V letech 1991-7 byl předsedou společnosti Mensa ČR. Je členem světové vědecké Společnosti pro filosofii času. Absolvent Oxfordského kurzu Filosofie vědy. Více informací zde.

Chcete-li sledovat diskuse v "jeho" skupině, připojte se do Vědecké filosofie & Fyziky (nejen). jfikacek@gmail.com
 
Upozornění: Toto je popularizační blog pro veřejnost, neberte ho tedy jako vědeckou dizertační práci. Někdy je to jen divoká fantazie. Na druhé straně se snaží udržovat jistou vědeckou kvalitu, takže "esoterické" komentáře nejsou vítány. P.S.: Osobně útočné a odborně velmi nekvalitní komentáře, zejména velmi dlouhé, budou mazány.