Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

Dobrý fyzikálny zákon platí vždy a všade. Ak má ŠTR problém z rýchlosťou svetla, znamená to že je špatná! Lorentzov faktor je bezvýznamná hra z matematickými výrazmi. Bohužiaľ Einstein to nedokázal pochopiť.

Rovnaká hlúposť je aj slávny Einsteinov vzorec E=mc2. V minulosti si ľudia nevedeli vysvetliť, prečo teleso pri voľnom páde prekoná za 2s 4-krát väčšiu vzdialenosť ako za 1s a preto vymysleli vzorec na výpočet mechanickej práce A=mv2, ktorý je už dávno neplatný! Keďže kinetická energia sa rovná množstvu práce ktorú je potrebné vykonať aby teleso z hmotnosťou m dosiahlo rýchlosť v, Einstein do tohto neplatného vzorca na výpočet práce dosadil za rýchlosť v rýchlosť svetla c a vyšiel mu vzorec na výpočet maximálnej kinetickej energie E=mc2. Keďže dnešný vedci si z Einsteina spravili svoju ikonu, nemôžu si dovoliť priznať že Einsteinov vzorec E=mc2 je hlúposť a tak sa ho snažia obhájiť ako súčet kinetickej a pokojovej energie, čo je tiež hlúposť. Aby sa teleso začalo pohybovať, musí naň pôsobiť sila. Kinetická energia predstavuje energiu dodanú z vonka. Aby mohol platiť Einsteinov vzorec E=mc2 ako súčet kinetickej energie a vnútornej energie, v okamihu keď sa začne teleso pohybovať, musela by sa začať strácať vnútorná energia, hoci ju nikto neodoberá.

1 2
možnosti
Foto

To určitě není pravda, že dobrý fyzikální zákon platí všude. Třeba klasická fyzika podle Newton funguje skvěle, ale jen pro malé rychlosti, takže už pro GPS neplatí a také jakmile je někde významné gravitační pole, platí jen aproximativně. Celý první odstavec je holý nesmysl. STR prostě funguje v praxi.

A nesmysl za nesmyslem je i druhý odstavec. Chce to znát alespoň středoškolskou fyziku a nějaké ty pokusy, které ji ověřují ověřují, a člověk nebude takto plácat. :-)

1 1
možnosti

Hezky napsáno R^

Narážíte zde na problém poznávání. Lidstvo poznává okolní svět po částech vytvářením různých teoriích o tom jak okolní svět funguje.Tyto teorie mají své limity, hranice do kterých platí a od kterých platí jiné teorie - třebas zatím neobjevené. Je to jako s druhou odmocninou ze záporného čísla. Do té doby než se objevila komplexní čísla to byl naprostý nesmysl. No a samotná rychlost světla je tou limitní hranicí STR. Bylo by super dočkat se v blízké době teorie, která by pracovala s rychlostí světla a rychlostmi vyššími. Jsem si vědom toho že to současný stav vědění rychlosti vyšší rychlosti světla nepřipouští, ale ví o tomto také vesmír a řídí se tím? ;-D

0 0
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

Foto

Jak praví klasik: "To všechno je jistě pravda, ale není to to pravé co by mělo vybafnout na člověka po ránu, po flámu.";-D

0 0
možnosti

Mně se to po Vašich výkladech také zauzlí jinak, než jsem myslel předtím. Mám pocit, že tomu rozumím lépe a zároveň, že se to pochopit nedá.

0 0
možnosti

J47i91r29i 97T98i25c67h14y

14. 4. 2020 18:23

Pane Fikacku, nachazim vase blogy velmi zajimave, ale pres pomerne sve vysoke vzdelani, musel bych vynalozit daleko vice casu a energie, abych je aspon castecne pochopil.

1 0
možnosti
Foto

Jsme na tom podobně. Taky bych tomu musel věnovat daleko více času, abych těmto věcem lépe porozuměl. :-( Nezávisle na tom, kam se člověk dostane, stále má pocit, že nic neví. :-)

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS