Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

No, nevím, já ho vidím, především na sobě;-) pěkné, pochopitelné i pro mne. R^

0 0
možnosti
VV

Čas je běžec dlouhým krokem, chvíli pokoj nedá si. ... ..

0 0
možnosti
JF

Čas je stále stejný všude ve Vesmíru a jen hmotné hodiny které se pohybují měří čas tak rychle aby rychlost světla byla konstantní protože samotná hmota je tvořena touto pohybující se energií rychlostí světla. Tj. žádné zpomalování/zrychlování času-ale čas a prostor je konstantní resp. vzájemně provázaný a nezakřivený. Základem Vesmíru je pak neustálý pohyb rychlostí energie z kterých jsou složeny hmotné částice. A hmotná částice není nic jiného než tedy projev energie v místě-ono silové působení. Protože ta energie se musí stále nějak projevovat a to jako pohyb světla a nebo jako silové působení pokud rotuje limitně v bodě. (to jsou všechny ty síly) Hmotná částice je tak defacto vír prostoru v bodě a zakřivení prostoru tedy neprobíhá na úrovni plochy prostoru (např. kolem hmotného tělesa např. Země) ale limitně v bodě (v malém mikro rozměru) a limitně na úrovni velikosti Vesmíru (v tom makro rozměru). Vesmír se pak nemusí rozpínat ale rotovat v torusu což je to pozorované zakřivení rychlosti na úrovni vzdálených objektů (viz. rudý posuv světla) a zdánlivé jeho rozpínání. Čas je všude shodný a je provázaný i s prostorem (dráhou) skrze právě tu základní konstantu rychlost světla. Základem tedy není ta představa nějakého pevného bodu ale naopak energie pohybující se rychlostí světla. S tím že ta rychlost světla je vzhledem k velikosti Vesmíru vlastně hrozně pomalá skoro jak šnek. Definice jedné sekundy je pak dána jako počet kmitů světla určité vlnové délky takže i při definici světla je nutné použít délku jako u definice délky je potřeba použít čas-tj. definice kruhem a základem tedy je absolutní rychlost světla. Protože proč by gravitace byla zakřivením provázaného času a prostoru a ostatní síly ne...to se vážně pak těžko sjednocuje když oboje má stejnou povahu silového působení rotující energie v bodě. Taková malá teorie všeho včetně teorie času za méně než 2 minuty.:-)

0 2
možnosti
Foto

Čas je ve vesmíru všude stejný? Tak to jsme právě zrušili obecnou i speciální teorii relativity, černé díry, a taky GPS nemůže fungovat. Tohle tedy zcela jistě není správné tvrzení. :-)

Je to zábavný text, ale poněkud pavědecký a nelogický. A dost hodně nesmyslný.

3 0
možnosti
  • Počet článků 310
  • Celková karma 30,45
  • Průměrná čtenost 3149x
Vystudoval chemii (SŠ), kybernetiku, řízení, ekonomii a teorii systémů (interdisciplinární studia - VŠ), je obecně uvažujícím člověkem někde na pomezí mezi přírodními vědami a filosofií. Roky vyučoval filosofii fyziky a virtuální reality na PřF a MFF UK v Praze. Od září 2021 Ph.D. se zaměřením na filosofii fyziky a matematiky. Pracoval jako evropský expert pro "Future Technologies", 7 let pak v jedné z nejvyšších evropských pozic v počítačové bezpečnosti. Momentálně finanční expert na evropské úrovni. V letech 1991-7 byl předsedou společnosti Mensa ČR. Je členem světové vědecké Společnosti pro filosofii času. Absolvent Oxfordského kurzu Filosofie vědy. Více informací zde.

Chcete-li sledovat diskuse v "jeho" skupině, připojte se do Vědecké filosofie & Fyziky (nejen). jfikacek@gmail.com
 
Upozornění: Toto je popularizační blog pro veřejnost, neberte ho tedy jako vědeckou dizertační práci. Někdy je to jen divoká fantazie. Na druhé straně se snaží udržovat jistou vědeckou kvalitu, takže "esoterické" komentáře nejsou vítány. P.S.: Osobně útočné a odborně velmi nekvalitní komentáře, zejména velmi dlouhé, budou mazány.