Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Mne by velmi zajímala trajektorie letu té rakety, a současně té, která měla být sestřelena. On to jistě nějaký satelit zachytil. R^

2 0
možnosti
ZZ

Zachytilo jej více radarů a dnes už je zřejmé, že v době vypálení této rakety nebyl v okolí ani žádný jiný ruský raketový útok, takže úvaha o vychýlení střely ruskou raketou je naprosto zcestná. Nicméně Zelenský by byl nejraději, kdyby NATO na tuto variantu přistoupilo, protože v opačném případě by pak musel přiznat svůj záměr o zatažení Ruska do přímého konfliktu s NATO, nebo chybu ukrajinské PVOS.

;-(

1 0
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

Rozumný článek včetně toho závěrečného resumé.R^

4 0
možnosti
ZD

Paní Černochová to vidí jinak !

2 1
možnosti
ZZ

Spousta našich politiků i kandidátů na prezidenta uspěchala svoji odpověď, aniž by znali fakta - a teď vypadají spíš jako kašpárci !

;-D

5 3
možnosti
TB

Podle všeho to byla nehoda, kdy ukrajinská raketa minula tu ruskou, to se ve válce holt stává. Kdyby se Zelenskyj Polákům omluvil, tak to řešit určitě nebudou...bohužel on spíš kope kolem sebe...takové rusácké chování :-/

11 5
možnosti
MR

Ruské rakety byly odpáleny z východu, Polsko je na západě, ochrana měst na Ukrajině musí směřovat na východ či jih, ne na západ.

Pak tu je možná druhý kalkul Putina, a to ochromit Evropu skrze humanitární katastrofu na Ukrajině, kde bude vážně poškozená infrastruktura a bude nutné řešit záchranu ohrožených obyvatel, dětí, starých ...

To bude další rána v době, kdy je nedostatek plynu v Evropě.

1 1
možnosti
ZZ

Ono to spíš vypadá na pouhý šlendrián v UK armádě - i když Zelenský a jeho pochlebovači měli už včera večer jasno a jednoznačně obvinili Rusko.

;-(

3 8
možnosti
HH

1) Vypálilo ji Rusko = Vojenská akce NATO proti Rusku, alespoň demonstrativní (např zničení námořnictva tj. otázka dvou dnů...)

2) Vypálila ji Ukrajina = Vojenské obsazení Ukrajiny a kompletní demilitarizace a to zejména nejvýchodnější části...bez debat...

1 2
možnosti
Foto

To by se fašounům líbilo to 2). Takže když budou chlapi někoho mlátit, a on mě při obraně kopne, tak ho začnu taky mlátit? Máš to v hlavě v pořádku trolle "z Mosky"? Rv

5 0
možnosti
LT

Jenže i v tomto případě je viníkem Rusko, protože ono začalo a vede válku. To je bez diskuse. A vyžaduje si to odpovídající reakci NATO.

Zdroj: https://fikacek.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=794342

Neboli shrnuto, nezáleží na tom, čí to byla raketa, viníci jsou Rusové a vyžaduje to odpovídající reakci NATO.

Obávám se, že vojenské prokuratury při NATO budou mít poněkud odlišný pohled od vašeho.

Ano, je to politováníhodná tragédie ke které by samozřejmě bez ruského útoku na Ukrajinu mohlo těžko dojít (ale samozřejmě ani v době míru by se nedalo nic podobného při cvičných střelbách vyloučit), ovšem postavit to tak, že Rusové jsou agresoři, takže i když by se jednalo o ukrajinskou raketu systému PVO, tak se vlastně jedná o ruský útok na polské území, to je trochu mimo.

Jistě, pokud by šlo střelu vypálenou Rusy, pak by jste měl pravdu.

4 2
možnosti
LV

Že se jedná o ruský útok na polské území, vyvozujete Vy. Autor tvrdí, že Rusko je viníkem incidentu, protože ostřeluje Ukrajinu a ta se musí bránit. Bez ruského útoku by k němu nedošlo.

Takže autor má pravdu bez ohledu na to, odkud byla raketa vypálena.

A že incident vyžaduje odpovídající reakci NATO, o tom není pochyb.

7 3
možnosti
JZ

Podepisuji se pod poslední odstavec. V každém případě je viníkem Rusko, protože ono začalo agresivní válku na Ukrajině.

9 1
možnosti
  • Počet článků 310
  • Celková karma 30,45
  • Průměrná čtenost 3149x
Vystudoval chemii (SŠ), kybernetiku, řízení, ekonomii a teorii systémů (interdisciplinární studia - VŠ), je obecně uvažujícím člověkem někde na pomezí mezi přírodními vědami a filosofií. Roky vyučoval filosofii fyziky a virtuální reality na PřF a MFF UK v Praze. Od září 2021 Ph.D. se zaměřením na filosofii fyziky a matematiky. Pracoval jako evropský expert pro "Future Technologies", 7 let pak v jedné z nejvyšších evropských pozic v počítačové bezpečnosti. Momentálně finanční expert na evropské úrovni. V letech 1991-7 byl předsedou společnosti Mensa ČR. Je členem světové vědecké Společnosti pro filosofii času. Absolvent Oxfordského kurzu Filosofie vědy. Více informací zde.

Chcete-li sledovat diskuse v "jeho" skupině, připojte se do Vědecké filosofie & Fyziky (nejen). jfikacek@gmail.com
 
Upozornění: Toto je popularizační blog pro veřejnost, neberte ho tedy jako vědeckou dizertační práci. Někdy je to jen divoká fantazie. Na druhé straně se snaží udržovat jistou vědeckou kvalitu, takže "esoterické" komentáře nejsou vítány. P.S.: Osobně útočné a odborně velmi nekvalitní komentáře, zejména velmi dlouhé, budou mazány.