Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

Myslíte, že sledováním téměř výhradně českých TV a českých novin se v české politice orientujete slušně?

0 1
možnosti
DR

Jak kteří. Ti, co jsou tam třeba pracovně anebo na studiích, čili pouze dočasně, bezpochyby ano. Ovšem ti, kteří tam žijí trvale, čili se sami dobrovolně rozhodli se přestěhovat, ani omylem.

1 3
možnosti
Foto

Chápu váš pohled, ale obávám se že si to hodně idealizujete. Sledovat česká media ze zahraničí nemusí znamenat, že tušíte co se ve společnosti děje. Často je to vidět u voleb. Zahraničí volívá jinak než lidi v Česku.

Osobně neřeším daně, ale morální stránku věci.

V Česku nejsem, nemám morální právo rozhodovat o životech lidí co tam jsou.

6 3
možnosti
MP

Ja si nejsem jisty, jestli se z faktu, ze nekdo voli jinak nez zbytek spolecnosti, da usuzovat, ze by nevedel, co se deje.

1 0
možnosti
ZS

Takze podle tehle logikz by mely cizinci co zde trvale ziji mit pravo volit ceskeho prezidenta ne?

2 2
možnosti
MS

Ještě je řada lidí s trvalým pobytem v ČR a pracovně či studijně mimo. Pro ně je jediná rozumná možnost korespondenční volba, ta by ale neměla být pro lidi doma.

0 0
možnosti
JJ

J61a55n 82J12í84c19h18a

14. 1. 2023 21:54

Korespondenční volba byla aktuální v 19 století...dnes jedine digitálně...

2 1
možnosti
Foto

Dávám karmu. Ale já bych klidně přitvrdil: takové úvahy jsou volovina a výplod velmi plochého uvažování.

0 1
možnosti

Obviňovat někoho z plochého uvažování, protože navrhne něco nového, to vyžaduje docela, jak bych to řekl slušně, jednoduchou mysl.

1 1
možnosti
PS

Ježíši. Copak je to za otázku? Pokud jsem občan,mám průkaz totožnosti jsem svéprávný a splňuji věkovou hranici tak je to bez debat. To je demokratické. Pokud mně někdo to právo vezme, vrátím občanství ( nebo zruším) bez díky a budu bývalé spoluobčany a státní zřízení republiky řadit na úroveň komunistického režimu.

2 0
možnosti
Foto

No, taky jsem se takhle podivil, co je to za úvahu. Proto jsem napsal tento blog. A nechtěl jsme napsat natvrdo, že je to kravina.

0 0
možnosti

Já osobně jsem pro pravidlo "neživíš, nepřepínej". Jinými slovy, kdo neodvedl určitou částu za toto nebo předchozí volební období (abychom nediskriminovali důchodce), neměl by mít právo volit a rozhodovat o osudu země. Je jen černý pasažér. Částka by měla být rozumně malá, aby se do ní vešli i pracující studenti. Ale měla by být limitující pro lidi, co neodvádí daně v Čechách (včetně třeba duševně či tělesně postižených. I když se to někomu nemusí zdát moc lidské, tak prostě nepřispívají)

4 0
možnosti
JK

Tohle by byla totalita a už by to nebyla demokracie. A taky jsou tady lidé, kteří se zdr. důvodů nemohou pracovat, nebo je zaměstnavatel nechce přijmout kvůli vyššímu věku. A člověk se posuzuje celkově i podle toho, jak se chová. Tak není důvod ho hodnotit jen podle peněz.

1 0
možnosti
Foto

V cizině volili. V Uzbekistánu vyhrál Babiš! ;-D

1 3
možnosti
Foto

Vy, minusáři, nečtete zprávy? :-P

0 0
možnosti
MK

Pravidlo "kdo v Česku neplatí daně, neměl by mít volební právo v českých volbách" by se docela snadno mohlo obrátit proti těm, kdo ho hlásají. Není to nic jiného, než podmiňování volebního práva placením daní.

V Česku neplatí daně nejen Češi pobývající slouhodobě v zahraničí, ale docela dost lidí přímo v Česku. A řekl bych, že těch je mnohem více. Třeba spousta lidí s malým příjmem má tak vysokou daňovou úlevu, že daně neplatí i když pracují. Nebo ještě větší spousta lidí bez příjmu. Ti také daně neplatí a při výše zmíněné zásadě by si mohli nechat o volebním právu jen zdát.

Měřit je třeba věem stejným metrem, ale toho asi hlasatelé výšezmíněných názorů nejsou schopni.

3 0
možnosti
MP

Jeste bychom mohli zacit filozofovat nad tim, zda napriklad i statni zamestnanci skutecne plati dane. Formalne jiste ano.

Na druhou stranu, kdyz si z hromadky penez vezmu 500 a obratem tam 100 vratim, skutecne jsem do te hromadky 100 prispel?

0 0
možnosti
  • Počet článků 310
  • Celková karma 30,45
  • Průměrná čtenost 3149x
Vystudoval chemii (SŠ), kybernetiku, řízení, ekonomii a teorii systémů (interdisciplinární studia - VŠ), je obecně uvažujícím člověkem někde na pomezí mezi přírodními vědami a filosofií. Roky vyučoval filosofii fyziky a virtuální reality na PřF a MFF UK v Praze. Od září 2021 Ph.D. se zaměřením na filosofii fyziky a matematiky. Pracoval jako evropský expert pro "Future Technologies", 7 let pak v jedné z nejvyšších evropských pozic v počítačové bezpečnosti. Momentálně finanční expert na evropské úrovni. V letech 1991-7 byl předsedou společnosti Mensa ČR. Je členem světové vědecké Společnosti pro filosofii času. Absolvent Oxfordského kurzu Filosofie vědy. Více informací zde.

Chcete-li sledovat diskuse v "jeho" skupině, připojte se do Vědecké filosofie & Fyziky (nejen). jfikacek@gmail.com
 
Upozornění: Toto je popularizační blog pro veřejnost, neberte ho tedy jako vědeckou dizertační práci. Někdy je to jen divoká fantazie. Na druhé straně se snaží udržovat jistou vědeckou kvalitu, takže "esoterické" komentáře nejsou vítány. P.S.: Osobně útočné a odborně velmi nekvalitní komentáře, zejména velmi dlouhé, budou mazány.