Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
GB

Řešil jsem to zrovna teď v létě nedávno. Když jsem byl malý a vlétly do bytu mouchy, vždy kroužily spořádaně pod lustem uprostřed pokoje. Když si chtěly odpočnout, sedly si na nějaké rameno lustru. S oblibou jsem je tam lovil v letu ping pongovou pálkou. Po dvou máchnutích se vždy rozletěly na všechny strany ale za pár minut zase dělaly spořádaně kolečka pod lustrem. Stačilo tak pod lustr zavěsit mucholapku a úspěch byl zaručen.

V letošním roce jsme měli doma much více než jindy. A nejen drzé mouchy, ale i ještě otravnější bodalky stájové. Koupil jsem mucholapku, zavěsil pod světlo uprostřed místnosti a .... prd. Mouchy si létaly zleva doprava napříč místností, otravovaly, ale na kroužení uprostřed místnosti nedošlo a na mucholapku si nesedla ani jedna. Myslel jsem si, že je to jinou výškou místnosti, jiným typem lustru, větším prosvětlením místnosti, než ve starém pokoji,.... a ona to evoluce! Dnešní mouchy jsou prostě jiné, chytřejší. No, abysme se začali bát toho, co bude za dalších 20 let.

0 0
možnosti
IL

I16v18a76n62a 49L80a93n90c50e

26. 7. 2023 16:06

I já občas zabíjím mouchy, protože máme nastevřené balkonové dveře. Manžel si mě považuje za "vrchní zabíječku", protože já mouchu vždycky, skoro vždycky, trefím. Asi je to tím, že ji chci zabít. Manžel sbírá broučky a pavoučky, aby jim neublížil a vyhazuje je ven. Pouze černou vdovu na moje velké naléhání zabil. Manžel je typ člověka, co by ani mouchu nezabil, a tak si myslím, že ji opravdu zabít nechce a musím nastoupit já: zabíjející četa.

0 0
možnosti
Foto

Much je tak málo, že je také nezabíjíme, ale vyháníme otevřeným oknem, aby nakrmily rorýsy, kteří nám hnízdí pod střechou.

0 0
možnosti
Foto

Ve tmě mouchy nelítají. Někam usednou a čekají na svítání.

0 1
možnosti
Foto

Jenže to fialové světlo mouchy vzbudí. A protože je velmi zajímá a přitahuje, tak k němu vzlétnou. A tam se nachytají, protože je to mazaná past.

P.S. Dříve u nás létala jiřiček a vlaštovek celá hejna. Jenže již třetí rok se jich z Afriky vrací stále méně a tím pádem, že je tady nemá kdo chytat, se nadměrně zvětšuje množství much.

0 0
možnosti
Foto

U mě doma mají mouchy jistou dobu po (no,ehm!!) lidově řečeno "po chlebě". Večer jim rozsvítím fialovou lampu, na tu se nachytají, na roštu se upečou a odpadnou. Nemají šanci.

2 0
možnosti

Nejhorší jsou ty splašené (my jim říkáme "zjašené") mouchy, které lítají po bytě jako smyslu zbavené, nikam si nesednou a otravují hlasitým bzučením. Nepomůže ani máchání plácačkou, které se vždy úspěšně vyhnou.

3 0
možnosti

"Píše se rok 1968, Československo okupují Rusové a Varšavská smlouva." Naprosto skvělý úvod.

0 0
možnosti
  • Počet článků 310
  • Celková karma 30,45
  • Průměrná čtenost 3149x
Vystudoval chemii (SŠ), kybernetiku, řízení, ekonomii a teorii systémů (interdisciplinární studia - VŠ), je obecně uvažujícím člověkem někde na pomezí mezi přírodními vědami a filosofií. Roky vyučoval filosofii fyziky a virtuální reality na PřF a MFF UK v Praze. Od září 2021 Ph.D. se zaměřením na filosofii fyziky a matematiky. Pracoval jako evropský expert pro "Future Technologies", 7 let pak v jedné z nejvyšších evropských pozic v počítačové bezpečnosti. Momentálně finanční expert na evropské úrovni. V letech 1991-7 byl předsedou společnosti Mensa ČR. Je členem světové vědecké Společnosti pro filosofii času. Absolvent Oxfordského kurzu Filosofie vědy. Více informací zde.

Chcete-li sledovat diskuse v "jeho" skupině, připojte se do Vědecké filosofie & Fyziky (nejen). jfikacek@gmail.com
 
Upozornění: Toto je popularizační blog pro veřejnost, neberte ho tedy jako vědeckou dizertační práci. Někdy je to jen divoká fantazie. Na druhé straně se snaží udržovat jistou vědeckou kvalitu, takže "esoterické" komentáře nejsou vítány. P.S.: Osobně útočné a odborně velmi nekvalitní komentáře, zejména velmi dlouhé, budou mazány.