Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Citace Fikáčka: Zajímavé tady je, že zastavení času má znamenat zastavení všech pohybů, což neznamená. Citace Navrátila: Což opravu znamená !, protože „tam“ kde čas stojí, tam se „pozorovatel“ nachází v časoprostoru 3+3D který je totálně plochý ( dimenze nekřivé ) a tím pádem tam ani není hmota. Je to stav časoprostoru před Třeskem, kdy tento časoprostor je nekonečný, bez hmoty, bez toku plynutí času a bez jakéhokoliv rozpínání (rozbalování křivých dimenzí). Ano !!! tam se zastaví pohyb, protože se nemá „co“ pohybovat. Teprve až po Třesku nastane ona geneze atd. Citace Fikáčka: Když se raketa rychle pohybuje, všechny pohyby se na ní z našeho hlediska zpomalí. Když by se raketa pohybovala rychlostí světla, čas by měl na ní stát (což ale možné není, Citace Navrátila? pozor !, možné není, aby existovala ta raketa potažmo ten pohyb rakety, nikoliv nemožnost času costojí, naopak. Čas stojí proto, že čas je veličina, která má stejný počet dimenzí jako veličina Délka a „neběží“ proto, že v časoprostoru, který je stoický, nekonečný „v délce“ a nekonečný „v čase“, tak v takovém časoprostoru nemá „co“ běžet po časové dimenzi, dokonce ani „kurzor“ počítače se „tam“ nepohybuje „po dimenzi časové“ ; čas běží tam kde „cokoliv“ se posouvá „po čase, po časové dimenzi“, jenže na raketě, kde je prostředí její „ploché“ se nic po čase neposouvá, čas tam „stojí, stojí tam nekonečné 3 dimenze času jakož i tři nekonečné dimenze délek = prostoru. Foton „v čase“ stojí jako raketa, protože se ani foton ani raketa „po čase = po dimenzi časové“ neposouvají, neukrajují žádné intervaly a tedy čas „neběží“

0 0
možnosti
Foto

Tento zmatený komentář nedává žádný smysl. Když budou další komentáře takovým prázdným spamem, budou mazány. Díky za pochopení.

0 0
možnosti
  • Počet článků 310
  • Celková karma 30,45
  • Průměrná čtenost 3149x
Vystudoval chemii (SŠ), kybernetiku, řízení, ekonomii a teorii systémů (interdisciplinární studia - VŠ), je obecně uvažujícím člověkem někde na pomezí mezi přírodními vědami a filosofií. Roky vyučoval filosofii fyziky a virtuální reality na PřF a MFF UK v Praze. Od září 2021 Ph.D. se zaměřením na filosofii fyziky a matematiky. Pracoval jako evropský expert pro "Future Technologies", 7 let pak v jedné z nejvyšších evropských pozic v počítačové bezpečnosti. Momentálně finanční expert na evropské úrovni. V letech 1991-7 byl předsedou společnosti Mensa ČR. Je členem světové vědecké Společnosti pro filosofii času. Absolvent Oxfordského kurzu Filosofie vědy. Více informací zde.

Chcete-li sledovat diskuse v "jeho" skupině, připojte se do Vědecké filosofie & Fyziky (nejen). jfikacek@gmail.com
 
Upozornění: Toto je popularizační blog pro veřejnost, neberte ho tedy jako vědeckou dizertační práci. Někdy je to jen divoká fantazie. Na druhé straně se snaží udržovat jistou vědeckou kvalitu, takže "esoterické" komentáře nejsou vítány. P.S.: Osobně útočné a odborně velmi nekvalitní komentáře, zejména velmi dlouhé, budou mazány.