Naprosto souhlasím s autorem. Vyzdvihovat nezpochybnitelné vrahy a osobní prospěcháře je hanebné...

PB

..... to už je taková umjelecká licence, vybrousit z padoucha hrdinu - Kájínek by mohl vyprávět!,- tady de spíš voto, proč takovej škvár vyhrává nějakou cenu?!? To není o celkové kvalitě, mistrovsky zpracovaných faktech, úchvatných hereckých výkonech,- je to prachmizerná "ideologie" modernity, poplatná době a na zakázku! (dtto - ideonáboj Král Šumavy - Kachyňa),- ...... typickým příkladem pro takováto "umjelecká ocenění" na objednávku je první a poslední režisérský počin VH- Odcházení!

PC

p. Brodský:

Přesně!Je to opět bohužel ideologie, která rozhoduje o kladném/záporném hodnocení čehokoli, včetně umělecké tvorby.

PC

Přesná analýza! Mám, pane autore, na celou tuto věc stejný názor.

Foto

V Chlumci nad Cidlinou za účelem získání zbraní tlustou železnou tyčí udeřili do hlavy příslušníka Kašíka. Protože po úderu nezmřel a tak jej zastřelili Byl to bývalý člen lidové stray a po té sociální demokracie a pod dohledem StB. V Čelíkovicích předpadli služebnu za účelem získání zbraní. Příslušníka Honzáka vylákali ven pod záminkou dopravní nehody . Venku příslušníka odzbrojili, svázali . Odcizili několik zbraní a sřtelivo a příslušnika Kašíka omámeného chroformem a svázaného podeřízli. Ve stejnokrojích LM zastavili auto převážející mzdy pro zaměstnance . Zaměstnance Rošíka zastřelili a odcizili peníze. Nebyl členem KSČ Jeden z nich Švéda použil peníze na zakoupení rozkladacího gauče a na opravu svého domu. Ctirad Mašín a Václav Švéda v okolí Pivína zapálili několik stohů slámy, což zdůvodnili tím, že chtějí oslabit násilnou kolektivizaci. Při potyčce s místními dobrovolnými hasiči postřelil Mašín Jána Leciána a způsobil mu závažné poranění hrudníku a pravého oka.

LH

a tenhle příspěvek plný nepřesností a překlepů si opravdu "zaslouží" oplusovat

PK

Tentokrát s Vámi souhlasím na 100% !!

JV

Karma. Mám stejný názor. Snad jen doplním, že hrdinský útěk z komunistického zadrátovaného "lágru" byl jediným možným způsobem, jak se vyhnout oprátce za úkladné vraždy a ozbrojené loupeže... Docela paradoxní je fakt, že se prostříleli právě k Němcům jen pár let po té, co byl jejich otec, opravdový hrdina, právě německým gestapem popraven.

JB

J82i65r83i 55B55o42r

11. 3. 2024 11:01

Drobnost. Prostříleli se do americké zóny. Podle vaší logiky to asi mělo být na východ.

Foto

Není dílo jako dílo. Občas je problém, že dílo je bráno ,,spotřebitelem" coby dokument, či je za dokument ,,skromně" vydáváno i jeho tvůrci.

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

Foto

Někdo ze zoufalosti může spáchat i sebevraždu. Ta však realitu nezmění. Když ,,rozkulačovali" kom mého strýce, svíral pěsti a stále opakoval: ,,to přece takhle západ nemůže nechat!".

JZ

Na Českých Lvech se hodnotí umělecká kvalita filmu a nikoliv jednání protagonistů. Umělecky kvalitní mohou být filmy třeba i o Hitlerovi nebo Stalinovi, přestože se s chováním hlavních hrdinů nikdo normální nemůže ztotožnit.

KK

Film Bratři o skupině Mašínů dostal v sobotu cenu za nejlepší film roku na Českém lvu. Jeho tvůrce na večeru prohlásil, že to byli hrdinové. Tak se pojďme podívat na jejich činy.

Zdroj: https://fikacek.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=814234

  • Počet článků 310
  • Celková karma 30,45
  • Průměrná čtenost 3149x
Vystudoval chemii (SŠ), kybernetiku, řízení, ekonomii a teorii systémů (interdisciplinární studia - VŠ), je obecně uvažujícím člověkem někde na pomezí mezi přírodními vědami a filosofií. Roky vyučoval filosofii fyziky a virtuální reality na PřF a MFF UK v Praze. Od září 2021 Ph.D. se zaměřením na filosofii fyziky a matematiky. Pracoval jako evropský expert pro "Future Technologies", 7 let pak v jedné z nejvyšších evropských pozic v počítačové bezpečnosti. Momentálně finanční expert na evropské úrovni. V letech 1991-7 byl předsedou společnosti Mensa ČR. Je členem světové vědecké Společnosti pro filosofii času. Absolvent Oxfordského kurzu Filosofie vědy. Více informací zde.

Chcete-li sledovat diskuse v "jeho" skupině, připojte se do Vědecké filosofie & Fyziky (nejen). jfikacek@gmail.com
 
Upozornění: Toto je popularizační blog pro veřejnost, neberte ho tedy jako vědeckou dizertační práci. Někdy je to jen divoká fantazie. Na druhé straně se snaží udržovat jistou vědeckou kvalitu, takže "esoterické" komentáře nejsou vítány. P.S.: Osobně útočné a odborně velmi nekvalitní komentáře, zejména velmi dlouhé, budou mazány.