Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

J47a91n 15S42v94a37t19e77k

22. 4. 2019 16:51

Pakliže znáte mou ségru, můžete si ji připsat - ta vždy zdůrazňuje, že se "uměla narodit" (ve stejné datum /nikoli rok, pochopitelně/ jako britská panovnice)...

A studovala matematické inženýrství na FJFI (i v tom k vám může mít blízko). ;-)

Pozn.: Zato já se svým 21. srpnem 1967... :-/

0 0
možnosti
JS

Mám jednu zajímavou vzpomínku. Nejedná se o zápočet, ale o zkoušku. Jedna kolegyně, sice na zkoušku znalostmi příliš nepřipravená, ale vybavená patřičnými přednostmi, nehodlala respektovat od zkoušejícího vyhození od zkoušky. Ten po marné snaze se neudržel a vyhodil její index z druhého patra na ulici. Cca po dvou minutách se kolegyně vrátila s indexem v ruce, položila jej před zkoušejícího s kouzelným výrokem : " Zapomněl jste mi tam napsat známku" (tehdy byly známky ne A, b nebo nevím co). Zkoušející vytřeštil oči, v indexu něco napsal a podepsal. Za kolik jí tu zkoušku dal nevím.

1 0
možnosti
Foto

To by ale u mě neuspěla. Jedna mi nabízela vlastní tělo za zkoušku. Ale měla smůlu. Neprošla.

Od té doby jsem před zkouškami a zápočty hlásil: "Dámy, nabízejte vlastní tělo a pánové lahvinky až po zkoušce či zápočtu."

Jedna dáma na to opáčila: "To ale už nemá cenu."

já na to: "No, pro vás ne." :-)

Dnes by to byl určitě harasment, ale tenkrát to bylo v pohodě. :-)

2 0
možnosti
MS

R^ Připomnělo mi to starý vtip, že parlament je něco mezi muzeem a divadlem.

Komu to nic neříká, tak budova bývalého Federálního shromáždění leží mezi Národním muzeem a Státní operou.

2 0
možnosti
MB

Když se člověk zamyslí - Tak vlastně všešchno, je mezi Hitlerem a Leninem! V životě jsem ještě neviděl jedince, nebo stranu, která by programově plánovala ZLO! (Vyšinuté bokem). Furt se plánuje DOBRO! Tu, pro rasu vyvolenou - Tu, velkoryse pro celý svět. Srandovní je, že výsledky jsou identické - Chudoba, mrtví, chaos. Tisíciletá říře pak trvá 12 let = 1933-1945! Gottwadovy Věčné časy - 41 let = 1948-1989. Nu a v Zemi, kde Včera znamená zítra = Se z toho nevzpamatovali dodnes ! Blahopřeji k narozeninám, já si zase slavím SNP! = 29.08 ! ... :-)

2 0
možnosti

Já zase slavím (tedy téměř, resp. 26.2. ve 2,15hod) vítězství pracujícího lidu, kterému se dnes říká komunistický puč, což je ale už z podstaty nesmysl, neboť puč je obvykle násilný (navíc vojenský) převrat, leč ony ty události v roce 1948 měly trochu jiný průběh. Stejně jako sametová revoluce žádnou revolucí nebyla, ale jak kdysi poznamenal Petr Cibulka, šlo o cílený privatizační puč, trefně pak zachycený na jednom kresleném vtipu F. R. Čecha "komunisté vrací majetek - jeden druhému...", který můžete najít v jeho knize Můj boj (se známějším dílkem Adolfa Hitlera ale nemá, tedy krom názvu, vůbec nic společného);-)

3 0
možnosti
JB

R^Vlastně všechno je "něco mezi".:-)

2 0
možnosti
OP

Tak vám to zkompletuji, protože po vás třech jsem se zase narodila já :-)

3 0
možnosti
DK

Užijte si narozeniny. Taky mám narozeniny be stejný den jako britská královna, i když pokud vím, ona je oficiálně slaví jindy. A to, že jsem mezi Hitlerem a Leninem mě dneska taky napadlo.

2 0
možnosti
AR

Proč jste se nezeptal své maminky, že na svět vás přivedla mezi ně? Asi počítala, že i vy budete významným politikem;-D Ale popsal jste to pěkněR^

1 0
možnosti
  • Počet článků 310
  • Celková karma 30,17
  • Průměrná čtenost 3149x
Vystudoval chemii (SŠ), kybernetiku, řízení, ekonomii a teorii systémů (interdisciplinární studia - VŠ), je obecně uvažujícím člověkem někde na pomezí mezi přírodními vědami a filosofií. Roky vyučoval filosofii fyziky a virtuální reality na PřF a MFF UK v Praze. Od září 2021 Ph.D. se zaměřením na filosofii fyziky a matematiky. Pracoval jako evropský expert pro "Future Technologies", 7 let pak v jedné z nejvyšších evropských pozic v počítačové bezpečnosti. Momentálně finanční expert na evropské úrovni. V letech 1991-7 byl předsedou společnosti Mensa ČR. Je členem světové vědecké Společnosti pro filosofii času. Absolvent Oxfordského kurzu Filosofie vědy. Více informací zde.

Chcete-li sledovat diskuse v "jeho" skupině, připojte se do Vědecké filosofie & Fyziky (nejen). jfikacek@gmail.com
 
Upozornění: Toto je popularizační blog pro veřejnost, neberte ho tedy jako vědeckou dizertační práci. Někdy je to jen divoká fantazie. Na druhé straně se snaží udržovat jistou vědeckou kvalitu, takže "esoterické" komentáře nejsou vítány. P.S.: Osobně útočné a odborně velmi nekvalitní komentáře, zejména velmi dlouhé, budou mazány.