Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ve svém prvním diskuzním příspěvku jsem se mýlil. Důvody pro nás nepochopitelného ticha jsou mimo fyziku a její zákonitosti.

Především je těžké oslovit několik miliard egoistických individuí kteří nevědí, proč svůj život žijí a svými činy popírají svůj původ v evolučním vývoji života na Zemi. Možná po prvním milionu let společenského vývoje dozrajeme k mimozemské komunikaci. Nebo nás jeden impakt nebo přemnožený vir smaže z povrchu matičky Země Příroda zná na rozdíl od naší společnosti spoustu fungujících zpětných vazeb řešících nerovnováhu systému.

0 0
možnosti
JP

J47o36s22e14f 71P96o35t68r

3. 11. 2019 0:17

Pane Vlachynský,

byl byste tak laskav a vysvětlil mi vaší větu :"a svými činy popírají svůj původ v evolučním vývoji života na Zemi." a jak to souvisí s tím, že Vesmír mlčí a mlčí...

0 0
možnosti
Foto

Jistěže vám to mohu popsat. Děkuji za zájem.

Mnoho zákonů naší společnosti nebere zřetel na běžný biologický původ člověka. Například porody císařským řezem podporují přenášení genů žen, které mají neprůchodnou pánev. Umožnění rodičovství těm párům, kteří by nikdy spontánně děti mít nemohly. Ale především hlásání idejí které nemají systémově vyřešeno zpětně vazební korekční chování. Jako příklad uvádím svobodu jednotlivce brát drogy ale povinnost společnosti mu zajistit důstojnou zdravotní péči, nebo právo volit život bez práce a čerpat všechny záruky společenských jistot (neumřít hlady, mít právo na potomky). Myslím, že všechny tyto otázky musí vyřešit naše společnost, aby byla zralá na komunikaci o svém budoucnu s jiným mimozemským životem. Beze změny těchto společenských zákonů nelze zajistit trvale udržitelný život na Zemi nejen z hlediska udržitelnosti zdrojů, ale také z hlediska udržitelnosti biologického rozvoje druhu. S tím, kdo popírá svůj původ se není možno spojovat ani dorozumět s někým, kdo je jiný, mimozemský.

0 0
možnosti
JP

J30o14s60e45f 89P67o86t74r

3. 11. 2019 21:40

Je to tím, že naše společnost - ze setrvačnosti - uznává člověka jako duchovní bytost, a když už takový nýmand existuje, tak se mu snaží pomoct.

Jenže Vesmír mlčí a mlčí, takže si myslím, že ani dokonalá komunistická civilizace, nebo dokonalá liberálně-demokratická civilizace nepřivolají mimozemšťany ke komunikaci.

A teď si představte, že jednou mimozemšťané se objeví a jejich první otázka bude "A kdo je váš Bůh"?

0 0
možnosti
Foto

Určitě je to pro vás krásná představa Na tuto první otázku lze odpovědět taky otázkou. Je to někdo z vás? Pokud ano, je opravdu jako jeden z nás. Pokud ne, můžete být našimi konkurenty na naší krásné planetě. Děkujeme vám za potvrzení vaší existence a mnoho úspěchů při osídlování celého vesmíru. Pozdravujte u vás doma. Sbohem.

0 0
možnosti
Foto

Ještě poznámka: neexistuje ideální společnost stejně jako neexistuje reálné nekonečno. Tedy ani ta Božská společnost. Možná stvořiteli se takto může jevit, ale pochybuji. Moc pochybuji, že by tak věřil svým idejím?

0 0
možnosti
  • Počet článků 310
  • Celková karma 30,45
  • Průměrná čtenost 3149x
Vystudoval chemii (SŠ), kybernetiku, řízení, ekonomii a teorii systémů (interdisciplinární studia - VŠ), je obecně uvažujícím člověkem někde na pomezí mezi přírodními vědami a filosofií. Roky vyučoval filosofii fyziky a virtuální reality na PřF a MFF UK v Praze. Od září 2021 Ph.D. se zaměřením na filosofii fyziky a matematiky. Pracoval jako evropský expert pro "Future Technologies", 7 let pak v jedné z nejvyšších evropských pozic v počítačové bezpečnosti. Momentálně finanční expert na evropské úrovni. V letech 1991-7 byl předsedou společnosti Mensa ČR. Je členem světové vědecké Společnosti pro filosofii času. Absolvent Oxfordského kurzu Filosofie vědy. Více informací zde.

Chcete-li sledovat diskuse v "jeho" skupině, připojte se do Vědecké filosofie & Fyziky (nejen). jfikacek@gmail.com
 
Upozornění: Toto je popularizační blog pro veřejnost, neberte ho tedy jako vědeckou dizertační práci. Někdy je to jen divoká fantazie. Na druhé straně se snaží udržovat jistou vědeckou kvalitu, takže "esoterické" komentáře nejsou vítány. P.S.: Osobně útočné a odborně velmi nekvalitní komentáře, zejména velmi dlouhé, budou mazány.