Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MJ

A mně se ten nápad s paralelními vesmíry vždycky tak líbil.:-) Teď jste mi ho rozbil... co si počnu. Ostatně i "jen" ten náš vesmír je na člověka občas víc než dost. Tak díky!

2 0
možnosti
Foto

No, vložili jsme do něj příliš sebe zprznili jsem ho, stejně jako boha. :-) Paralelní vesmír kašle na to, co by se nám líbilo. :-)

0 0
možnosti
JT

Ponekud naivni predstava. Extrapolovat z caste existence/neexistence neceho obecny fakt, zde nespravne nazvany axiom, nelze. Treba ja v naproste vetsine mist naseho znameho vesmiru nejsem, takze dle autorovy "logiky" je nanejvys pravdepodobne, ze nejsem vubec. Presto jsem.

1 0
možnosti

Vy jste ale krutej s tím axiomem, tak autor si najde cizí slovo, to se mu zalíbí a tak se s ním v článku vyřádí, a Vy najednou, že se netrefil;-D

2 0
možnosti
Foto

Anebo jinak: Nechci vědět, co bylo před VT, ale jaká energie jej způsobila.

1 0
možnosti
Foto

Jo, to nikdo moc netuší. Ostatně i kdyby tušil, člověku to nci neřekne. Já bych tipoval, že se to bude motat někde kolem kvantové provázanosti a virtuálních čístic.

0 0
možnosti
Foto

Pane Fikáčku, to je dobrý. Ale myslím, že na to jdete od prostředka. Co takhle vysvětlit, co to je vesmír?

1 0
možnosti
  • Počet článků 310
  • Celková karma 30,45
  • Průměrná čtenost 3149x
Vystudoval chemii (SŠ), kybernetiku, řízení, ekonomii a teorii systémů (interdisciplinární studia - VŠ), je obecně uvažujícím člověkem někde na pomezí mezi přírodními vědami a filosofií. Roky vyučoval filosofii fyziky a virtuální reality na PřF a MFF UK v Praze. Od září 2021 Ph.D. se zaměřením na filosofii fyziky a matematiky. Pracoval jako evropský expert pro "Future Technologies", 7 let pak v jedné z nejvyšších evropských pozic v počítačové bezpečnosti. Momentálně finanční expert na evropské úrovni. V letech 1991-7 byl předsedou společnosti Mensa ČR. Je členem světové vědecké Společnosti pro filosofii času. Absolvent Oxfordského kurzu Filosofie vědy. Více informací zde.

Chcete-li sledovat diskuse v "jeho" skupině, připojte se do Vědecké filosofie & Fyziky (nejen). jfikacek@gmail.com
 
Upozornění: Toto je popularizační blog pro veřejnost, neberte ho tedy jako vědeckou dizertační práci. Někdy je to jen divoká fantazie. Na druhé straně se snaží udržovat jistou vědeckou kvalitu, takže "esoterické" komentáře nejsou vítány. P.S.: Osobně útočné a odborně velmi nekvalitní komentáře, zejména velmi dlouhé, budou mazány.