Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

Foto

To, co píšeš je nesmysl. Nejde tady vůbec o přeměnu hmotnosti (ne hmoty) na energii, neboť i fotony jsou hmota. To zaprvé. Za druhé, teleport není atomová bomba. Struktura se scanuje, ne nutně ničí. Je možné, jak píšu v článku, ponechat původního člověka a udělat jeho kopii.

Obráceně je to taky nesmysl. Teď fungují 3D tiskárny, dokonce už u biologické, která vytisknout biologický transplantát. Všiml sis u toho nějakých jaderných reakcí a zdrojů eenrgie v síle atomové bomby? :-) Ne, stačí elektřina ze zásuvky.

Ten monitor je jen metafora, ale jinak samozřejmě je součástí počítače. Chceš říci, že když má šnek na tykadle oko, není to oko součástí šneka? To je hloupost.

K té svobodné vůli: to je prostě fakt. Můžeme si dát sraz v nemocnici o tomografu a já Ti předvedu, že vyrobím Tvou svobodnou vůli a ty svobodně pohneš rukou právě ve vteřině, kterou já určím hodinu dopředu. :-)

0 1
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
Foto

Omyl. Zatím nejde kvantový stav zkopírovat. Máme na to příliš hrubé nástroje, takže je stačí zjemnit. Každá hranice je překonatelná. Navíc se vůbec nedomnívám, že je k teleportaci nutné kopírovat kvantovou úroveň. :-)

0 0
možnosti

V66í51t 88V20ý68m17o84l42a

25. 1. 2018 9:47

Pozor, ve Star Treku jde skutečně o fyzický přenos, nikoliv naskenování a okopírování! Jsou dokonce epizody, které to dokládají a jsou na tom založené. V jedné epizodě přenášené osoby uváznou na mnoho let kdesi "v meziprostoru". V nějaké jiné pak dojde kvůli chybě k opravdovému zkopírování, ovšem opět teprve nějakým odrazem přenášeného signálu. A ostatně i přenášené předměty a zásoby by se mohly ve Star Treku výhodně kopírovat místo přenášení, což se neděje.

Jak to funguje, ví je nom Scotty, ale je to tak. Ale filozofické problémy při tom nenastávají. :)

0 0
možnosti

Replikátor se vyskytuje v Tajemství Dračí stěny, což je Karavana pro děti :-D . Začne to paštikou a skončí replikací hlavních hrdinů, což se jim sice zpočátku výborně hodí, protože můžou klidně cestovat vesmírem, zatímco jejich dvojníci si užívají prázdniny na vesnici. Jenže pak už chtějí domů a problém je tady :-) .

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS