Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PV

Připusťme teoreticky, že máte pravdu a v České republice je většina lidí chudých a připadají si tak v opozici k tzv. elitě. Proč by tito chudí měli všichni volit Zemana, který za pět let svého prezidentování pro ně prakticky nic neudělal?

3 0
možnosti
JM

Proč je přiložená fotka Zemana stará tak 20 let?

2 0
možnosti
JP

Dobré ráno pane Fikáček, dodnes jsem uvažoval nad tím jestli a jak moc jste inteligentní (upřimně) a tudíž jak validní jsou vaše názory.Po tom co jste napsal: " Jde hlavně o to, že spousta lidí dnes ( v ČR) žije z ruky do huby," mám konečně jasno.Už vás číst nemusím .

Jste bohužel hloupý a je zbytečné vám něco vysvětlovat, jelikož hloupý člověk nikdy nepochopí svoji hloupost.

Snad jenom dodatek, pro ostatní kteří by chtreli polemizovat s mým názorem- cestujte po celém světě ( jde to i velice levně) a udělejte si obrázek, jestli ta "spousta" lidí v zemi s nejnižší mírou chudoby v EU, je skutečně "spousta" a jestli opravdu žije tak bídně, anebo jestli náhodou nežijeme zde v š i c h n i na ostrůvku mimořádného blahobytu. (samozřejmě kromě lidí který zcela dobrovolně spí pod mostem a pracovat nikdy chtít nebudou)

Pane Fikáček běžte se přihlásit do sídla ČSSD nebo KSČM garantuji, že tam uděláte velkou kariéru !!

HOWGH !

4 3
možnosti
IZ

I33v39a22n 54Z59y78k60á38n

26. 1. 2018 10:43

Pane Pravdo, jakkoliv se můžeme ptát, zda je Honza Fikáček nadprůměrný nejen svým analyticky-výpočetním intelektem a nebo současně s tím i má společenskou inteligenci, jedno je zjevné. Vy jste nepochopil obsah sdělení, které se snažil H.F. nastínit. "Problém" lidí s vysokým "výpočetním" IQ je v tom, že přemýšlí v uváhách zanoření několik levelů do hloubi a tuhle rekurzi dokáží udržet. Jednodušší jedince poznáte podle toho, že tuto rekurzi s nimi neudrží. Čím více je populace složená z lidí s nižším intelektem, tím více se tito nadprůměrně inteligentní lidé dostávají do izolace, nepochopeni svým okolím a tím více hrozí, že budou označeni za podivíni s divnými a nepochopitelnými myšlenkami pochybné kvality. Doporučuji vám krom trénování analytických schopností potrénovat něco z oblasti příměrů, připodobnění, paralel a metafory si vemte k tomu, ty se hodí takřka vždy.

4 0
možnosti
JU

J80o50s51e23f 40U56l14m74a52n

25. 1. 2018 23:51

Mě ten Drahoš pobavil větou, že v EU o nás není slyšet a že je to mimo jiné selhání prezidenta a že se postará o to, aby o nás slyšet bylo. Na to si fakt počkám. Nevím, jestli přikyvováním lze takového cíle dosáhnout. :-)

1 0
možnosti
PV

Pokud se chcete dočkat působení prezidenta Drahoše, pak byste mu měl dát svůj hlas. Dám mu ho také.

1 1
možnosti
Foto

Naštěstí Honza většinou povzbudí ty druhé a sám pak odchází nepochopen a osamocen zase dál. Teďka už jsem si jistý že Miloš odchází zpět do důchodu.

1 1
možnosti

Myslím, že se mýlíte. Tohle není střet chudý vs bohatý, ale liberálové vs příznivci autoritativní vlády. A těch příznivců autoritativní vlády je jednoduše více mezi chudými než bohatými.

4 3
možnosti
JR

chudých je více než bohatých...........dneska není chudoba o tom, že by člověk neměl co jíst a le o tom, že lidé, jako dělníci a běžní zaměstnanci včetně běžných úředníků cítí opovržení ze strany tzv. elit...navíc toho moc neušetří..

6 0
možnosti
KB

K83a26r56e16l 26B50o59k

25. 1. 2018 19:00

Autor blogu žije asi v jiném světě.

3 6
možnosti
JR

Výborný blog, přesně popsaná situace....pokud se osloví jen ti úspěšní a na ty co žijí za 15 000 hrubého měsičně se zapomene, pak samozřejmě je to k ničemu..ty lidi nezajímají hesla, že si za to může každý sám a že si to musí každý sám zlepšit

2 1
možnosti
JR

Proč pravice tak drtivě prohrála...protože oslovuje zájmy pouze těch úspěšných

0 0
možnosti
DB

co vás vede k této vaší myšlence?

Zemanovi je asi sice ve skutečnosti jedno, jestli budou v Česku imigranti nebo ne, a že u nás existují chudí, ale i jen tím, že si hraje na zájem o tyto věci, dává alespoň najevo, že registruje obavy běžných lidí z tohoto nebezpečí, byť třeba iluzorního a že vnímá těžkých život mnoha lidí.

Zdroj: https://fikacek.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=645736

0 0
možnosti
JZ

Asi už o Zemanovi něco četl...

1 0
možnosti
KS

Prezident ale nikomu život nevylepší, to musí každý sám. Úkolem prezidenta je reprezentovat a tlumit vášně mezi politiky.

4 3
možnosti
DB

úkolem prezidenta je mluvit a pomocí slov ovlivňovat myšlení lidí...........

2 0
možnosti
  • Počet článků 310
  • Celková karma 30,39
  • Průměrná čtenost 3149x
Vystudoval chemii (SŠ), kybernetiku, řízení, ekonomii a teorii systémů (interdisciplinární studia - VŠ), je obecně uvažujícím člověkem někde na pomezí mezi přírodními vědami a filosofií. Roky vyučoval filosofii fyziky a virtuální reality na PřF a MFF UK v Praze. Od září 2021 Ph.D. se zaměřením na filosofii fyziky a matematiky. Pracoval jako evropský expert pro "Future Technologies", 7 let pak v jedné z nejvyšších evropských pozic v počítačové bezpečnosti. Momentálně finanční expert na evropské úrovni. V letech 1991-7 byl předsedou společnosti Mensa ČR. Je členem světové vědecké Společnosti pro filosofii času. Absolvent Oxfordského kurzu Filosofie vědy. Více informací zde.

Chcete-li sledovat diskuse v "jeho" skupině, připojte se do Vědecké filosofie & Fyziky (nejen). jfikacek@gmail.com
 
Upozornění: Toto je popularizační blog pro veřejnost, neberte ho tedy jako vědeckou dizertační práci. Někdy je to jen divoká fantazie. Na druhé straně se snaží udržovat jistou vědeckou kvalitu, takže "esoterické" komentáře nejsou vítány. P.S.: Osobně útočné a odborně velmi nekvalitní komentáře, zejména velmi dlouhé, budou mazány.