Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

MS

Deklarace práv dítěte §6: Pokud je to možné, má vyrůstat v péči svých rodičů, kteří jsou za ně odpovědni, a v ovzduší přízně, morálního i materiálního zabezpečení; dítě v útlém věku může být odloučeno od své matky pouze za výjimečných okolností.

Další dokumenty o lidských právech mluví podobně. Normální je, že v případě problémů v rodině se státní orgány snaží poměry v rodině napravit a odebrání dítěte je krajní řešení, když vše ostatní selže. Bernavernet ale v řadě případů odebírá děti, aniž by se o nápravu v rodině pokusil, nebo pod záminkou bez reálných závažných okolností. Je dostatečně zdokumentováno, že v součinnosti s dalšími orgány funguje jako adopční mafie. To nevylučuje, že většina jeho činnosti může být pozotivní, ta ale ani v nejmenším neomlouvá šílené praktiky odebírání dětí (především cizincům dlouhodobě žijícím v Norsku). To, že nám (?) Hitler skoro postavil dálnici, neomlouvá jeho zločiny vůči našemu národu.

8 0
možnosti
Foto

Ten přístup dítěti podepisuju vlastní krví.

Z dostupných informací nesdílím však tenhle celkový názor na Barnevernet, i když jsou některé jejich kauzy hnusné. Nenašel jsem nikde, že "funguje jako adopční mafie" třeba.

1 1
možnosti
MS

Je hezké, že se snažíte docházet k závěrům pokud možno objektivně. Tedy, že nejdřív věnujete nějaký čas intenzivnímu hledání informací.

Nedá se potvrdit, ale ani vyvrátit, že míra štěstí a norský výchovný systém spolu souvisí, protože média nemusí být subjektivní a lživá pouze u nás v ČR.

Jako člověk, který se pohybuje v Mense víte, že lidský mozek je tak složitý stroj, že se nedá přesně určit, co ovlivní míru předmětného štěstí. Byl nor Breivik šťastný, když střílel do lidí? Je šťastný teď ve vězení? Co ti psychopati, kteří v USA stříleli ve škole, na filmovém festivalu, v redakci Youtube? Jaké měli dětství? To jsou otázky, které asi zůstanou nezodpovězeny. Třeba najdete, že měli dětství šťastné a hráblo jim až v dospělosti. Nebo naopak měli dětství nešťastné.

1 0
možnosti
Foto

Ten názor se mi líbí. Však taky říkám, že věc zkoumám, ale jistotu těch, kteří jsou do toho silně emočně nemám. Stále jsem otevřen dalším informacím.

Co se týče zločinců pocházejících z ideálních rodin, tak ti se moc nevyskytují, jak ukazují studie. Špatné chování ze zásady plyne ze špatného zacházení v rodině. Někdy jsou zločinci i z normálních rodin, ale to pak jsou často případy zdravotní. První střelec v USA měl nádor na mozku, který ho zcela změnil. Takových případů je hodně.

0 0
možnosti
ZM

o těch záležitostech vím jen z novinových článků... tedy velice málo... ale ten norský systém přece nemůže fungovat stylem..."dneska jdeme odebrat Novákovic Alenku...." přece musi docházet k nějakým šetřením a varovným signalum pro tu rodinu....

0 0
možnosti
Foto

No, a funguje v zásadě, jak popisuješ? Nezdá se.

0 0
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

Foto

Nebojte se Vás se očividně vysoké IQ netýká

0 3
možnosti
OU
Foto

Autor se snažil týden prozkoumat nejen z novin, jak ten systém funguje a jaké mý výsledky. Pokud formuluje, že "ten systém nezná", formuluje tím jistý respekt ke zkoumanému předmětu, tedy že týden studia nestačí.

Pořád je jeho studium ale zcela hluboké ve srovnání s mnoha hysteriky, kteří si přečtou je jeden jednostranný článek, či sledují jednostranně jen česká média, která o věci mnoho neví... a čím méně mají informací, tím mají pevnější názor. :-)

Překvapivě jsem si studoval i ta norská média, BBC, atd. Určitě je v tom systémů i nejeden nechutný případ a průser, ale zdá se, že je to stále o třídu lepší systém než v Česku, tedy podle výsledků. Když uvážíme, že je 75 tisíc dětí v Česku mláceno a nikdo s tím celkem nic nedělá. A třeba je ročně v Česku 20 tisíc znásilnění.

Samozřejmě se ale kontrola ze strany lidí cení, neboť bez tlaku na jakoukoliv organizaci, soukromou či státní, tato nutně musí směřovat do hnusných poloh. :-(

3 1
možnosti
MM

Po přečtení blogu jsem došel názoru, že pokud se někomu (dalo by se říct, že komukoliv a kdekoliv) narodí dítě, měl by se ho v jeho vlastním zájmu okamžitě vzdát a poslat ho do Norska, aby se o něj postaral Barnevern, jelikož (pokud vycházíme ze statistik) je velmi pravděpodobné, že z něj vyroste mnohem šťastnější člověk, než by tomu bylo u biologických rodičů.

4 3
možnosti
Foto

To je ale nesmysl, že? :-)

0 0
možnosti
Foto

Jsou určité věci, které se ve slušné společnosti nezpochybňují a jednou z těchto věcí je právo rodičů vychovávat své děti, nebo toto své právo dobrovolně delegovat na někoho jiného.

4 2
možnosti
Foto

I když nevlastní dceru otčím znásilňuje nebo je máma bije do krve? (Konkrétní příklady, o kterých vím.) Tak jestli taková společnost děti těm rodičům neodebere, je velmi neslušná, nemravná a hnus, sorry.

Dítě není majetek, aby rodiče na něj měli právo. To spíš mají rodiče povinnost se o své děti dobře starat... ve slušné společnosti.

5 0
možnosti
  • Počet článků 310
  • Celková karma 30,45
  • Průměrná čtenost 3149x
Vystudoval chemii (SŠ), kybernetiku, řízení, ekonomii a teorii systémů (interdisciplinární studia - VŠ), je obecně uvažujícím člověkem někde na pomezí mezi přírodními vědami a filosofií. Roky vyučoval filosofii fyziky a virtuální reality na PřF a MFF UK v Praze. Od září 2021 Ph.D. se zaměřením na filosofii fyziky a matematiky. Pracoval jako evropský expert pro "Future Technologies", 7 let pak v jedné z nejvyšších evropských pozic v počítačové bezpečnosti. Momentálně finanční expert na evropské úrovni. V letech 1991-7 byl předsedou společnosti Mensa ČR. Je členem světové vědecké Společnosti pro filosofii času. Absolvent Oxfordského kurzu Filosofie vědy. Více informací zde.

Chcete-li sledovat diskuse v "jeho" skupině, připojte se do Vědecké filosofie & Fyziky (nejen). jfikacek@gmail.com
 
Upozornění: Toto je popularizační blog pro veřejnost, neberte ho tedy jako vědeckou dizertační práci. Někdy je to jen divoká fantazie. Na druhé straně se snaží udržovat jistou vědeckou kvalitu, takže "esoterické" komentáře nejsou vítány. P.S.: Osobně útočné a odborně velmi nekvalitní komentáře, zejména velmi dlouhé, budou mazány.