Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Karma.Já tedy fandím Belgii,ale asi to bude také tím,že nemusím poslouchat řev na ulici.Pokud chcete mít klid,mužete se ted na pár dní přesunout do Ruska.:-)Rozvojové země jako Rusko nebo Brazílie by neměly takové velké akce dostávat.Při budování "výkladní skříně" je vyhozeno spousta peněz,které chybí jinde.Megaakce skončí a problémy obyčejných lidí zustanou.Celkem by mě zajímalo co na to běžní Rusové,třeba jim stačí se na pár dní hrdě vlastenecky bušit do prsou a realitu kolem sebe moc neřeší.Rusko je šílená země,tak bohatá a přitom plná chudých ušlápnutých lidí....

5 1
možnosti
Foto

Já taky fandím Belgii. Po těch letech, co tu bydlím, je to můj druhý domov. ♥ To byla je jemná ironie. Budu řvát taky, jestli to Belgie nakonec vyhraje. :-)

0 0
možnosti
DT

Viděl jste někdy živého Čečence, Oseta nebo Abcházce a mluvil s nimi? Viděl jste někdy fanatického "nácka" ze západní Ukrajiny nebo Rusa z té východní?

Já jen že od počítače se dělají rychlé závěry - a zpravidla neodpovídají realitě ale tomu, co chce mainstream, abychom si o realitě mysleli.

7 3
možnosti
PK

Předběhla jste mě. Konkrétně od Ukrajinců, ne Rusů, co pracovali v Německu - Kdyby Rusové řešili Čečensko podle západoevropských měřítek, odtáhnout a dát jim polosamostatnost či dokonce celou - tak máte další Afganistán. Ono se to z Belgie, kde se sváří (jen "hubou") jen Vlámové a Valoni, trochu i Němci u hranic, kritizuje. A to říkám - ano, Rusko mělo, má a bude mít imperiální sklony.

5 0
možnosti
VF

Odposlechnuto na vlastní uši:

Čech - my máme lepší pivo, než vy.

Rus - ne, my máme lepší pivo, než vy.

Čech - pil jste někdy české pivo?

Rus - ne, ale my máme lepší pivo, než vy.

Proto je dobré, když Rus občas nevyhraje.:-)

9 0
možnosti
JN

Vtip dobrý, ale kdybyste do jeho textu místo Rusa dosadila například Američana, tak by to sedělo také, ne? :-)

2 1
možnosti
AR

Nynější MS ve fotbalu přijde Kremlu na cca 12 miliard $ v nákladech. Nový stadión v Petrohradě stal 1,5 miliard $, podobně i nový v Nižním Novgorodu. Tamní město bude pak na chod toho stadiónu ročně vynakládat 5% ze svého rozpočtu. Občané ty celkové náklady kritizují, protože jich zajímají více stagnující náklady na sociální programy a nízké důchody. Průměrný důchod tam je cca 14 tisíc Rbl, = cca 5 tisíc Kč. Po dobu konání MS jsou veškeré veřejné protesty občanů striktně zakázány 8-o

6 0
možnosti
Foto

V diktaturách to tak bývá...:-)

6 0
možnosti
JL

Rusové jsou docela dobří, ale proti Chorvatům příliš těžkopádní, podobně Švédi proti Angličanům - a výsledek známe, postoupili vytrvalí hubeňouři.

2 0
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

Foto

Mám sympatie k menším zemím, které uspějí v souboji s gigantem. Proto s potěšením blahopřeji k postupu Belgii a Chorvatsku. V případě Belgie je to úspěch v souboji s fotbalovým gigantem, ale jinak velmi sympatickou mírumilovnou, neagresivní zemí. Zatímco v případě poraženého soupeře Chorvatska bohužel nic podobného neplatí (ani mírumilovnost ani neagresivita). Asi bych měl taky přát vítězství Rusku, aby si zažilo pozitivní vlnu spokojenosti a euforie. Nicméně coby-kdyby neplatí. Někdo postoupil a někdo ne. Simple like that.

9 1
možnosti

S něčím se dá souhlasit. Ale myslím, že se v ruské duši mýlíte. Kdyby vyhráli, bili by se v prsa, a narostl jim hřebínek.

A jinak... dokud bude hrát Modrič, tak moje srdce bije pro Chorvaty.

(tedy pro ty "druhé" patrně nikdy)

8 0
možnosti
JN

J40o47s93e20f 55N41i70k29l

8. 7. 2018 21:37

S tolika tituly a takové dedukce?

1 2
možnosti
Foto

Jaká dedukce. Žádná tam není. Jen smutná ironie. :-) A jaké tituly?

4 1
možnosti
Foto

J52i61ř14í 60L22i86b86e36r

8. 7. 2018 21:09

Já vím, Rusové spíš sportovními akcemi zakrývají své budoucí agrese. Krym obsadili tuším měsíc po OH v Soči, ne? Tak snad zas něco po fotbalovém mistrovství nevyvedou. :-(

----------------------------------

Asi nejdůležitější věta z Vašeho blogu. Karma R^

9 2
možnosti
JL

Kdyby ten Krym obsadili pred olympiadou dopadli by jako v roce 1980 pri olympijskych hrach v Moskve. Spousta zemi tam nejela a olympiadu bojkotovala jako reakci k ruskemu prepadeni Afganistanu v r. 1979, Rusi a jimi ovladane zeme (Rumunsko byla jedina vyjimka) na oplatku bojkotovali olympiadu v Los Angeles v r. 1984. napravil az Gorby o ctyri roky pozdeji Rusi se zucastnili olympiady v jihokorejskem Seulu. Tomu chtel Putin predejit, tak si pockal s invazi na Krym az po olympiade. Putinovy prasarny uz nema kdo napravovat.

4 0
možnosti
  • Počet článků 310
  • Celková karma 30,45
  • Průměrná čtenost 3149x
Vystudoval chemii (SŠ), kybernetiku, řízení, ekonomii a teorii systémů (interdisciplinární studia - VŠ), je obecně uvažujícím člověkem někde na pomezí mezi přírodními vědami a filosofií. Roky vyučoval filosofii fyziky a virtuální reality na PřF a MFF UK v Praze. Od září 2021 Ph.D. se zaměřením na filosofii fyziky a matematiky. Pracoval jako evropský expert pro "Future Technologies", 7 let pak v jedné z nejvyšších evropských pozic v počítačové bezpečnosti. Momentálně finanční expert na evropské úrovni. V letech 1991-7 byl předsedou společnosti Mensa ČR. Je členem světové vědecké Společnosti pro filosofii času. Absolvent Oxfordského kurzu Filosofie vědy. Více informací zde.

Chcete-li sledovat diskuse v "jeho" skupině, připojte se do Vědecké filosofie & Fyziky (nejen). jfikacek@gmail.com
 
Upozornění: Toto je popularizační blog pro veřejnost, neberte ho tedy jako vědeckou dizertační práci. Někdy je to jen divoká fantazie. Na druhé straně se snaží udržovat jistou vědeckou kvalitu, takže "esoterické" komentáře nejsou vítány. P.S.: Osobně útočné a odborně velmi nekvalitní komentáře, zejména velmi dlouhé, budou mazány.