Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VE

V článku nerozlišujete, co jsou fyzikální teorie a co jsou zřejmě vaše teorie - "Hmotnost je tedy vždy projevem pohybu rychlostí světla. Když je tato rychlost c ve 4.rozměru" . Ve vědeckých pracích se uvádí i motivace, např. jaká pozorování má teorie vysvětlovat, nebo pod. Fyzikové nebudují teorie, které ani nic nového nevysvětlí, říká se tomu princip Occamovy břitvy. Proč? Protože co se vymyslí s porušením tohoto principu je pravděpodobně špatně

0 0
možnosti
LV

Occamova břitva říká, že nejjednodušší vysvětlení obvykle bývá to nejlepší.Uniká mi souvislost s Vaším příspěvkem.

0 0
možnosti

J91a47k16u81b 32Š86o12l60c

22. 10. 2018 10:14

Vaše vysoké IQ se zde asi ukazuje lépe, než ve vašich politických článcích.

1 0
možnosti
Foto

Tohle mě taky víc baví než politika. :-)

0 0
možnosti
Foto

"Hmotnost je tedy vždy projevem pohybu rychlostí světla."

No nevím, školy nemám, ale do tohoto zaměření bych asi nic neinvestoval.

0 0
možnosti
Foto

Je to vlastně základní tvrzení teorie relativity. Všiml bych si, že ve vzorci E=mc^2 se ta rychlost světla skutečně vyskytuje. :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 310
  • Celková karma 30,45
  • Průměrná čtenost 3149x
Vystudoval chemii (SŠ), kybernetiku, řízení, ekonomii a teorii systémů (interdisciplinární studia - VŠ), je obecně uvažujícím člověkem někde na pomezí mezi přírodními vědami a filosofií. Roky vyučoval filosofii fyziky a virtuální reality na PřF a MFF UK v Praze. Od září 2021 Ph.D. se zaměřením na filosofii fyziky a matematiky. Pracoval jako evropský expert pro "Future Technologies", 7 let pak v jedné z nejvyšších evropských pozic v počítačové bezpečnosti. Momentálně finanční expert na evropské úrovni. V letech 1991-7 byl předsedou společnosti Mensa ČR. Je členem světové vědecké Společnosti pro filosofii času. Absolvent Oxfordského kurzu Filosofie vědy. Více informací zde.

Chcete-li sledovat diskuse v "jeho" skupině, připojte se do Vědecké filosofie & Fyziky (nejen). jfikacek@gmail.com
 
Upozornění: Toto je popularizační blog pro veřejnost, neberte ho tedy jako vědeckou dizertační práci. Někdy je to jen divoká fantazie. Na druhé straně se snaží udržovat jistou vědeckou kvalitu, takže "esoterické" komentáře nejsou vítány. P.S.: Osobně útočné a odborně velmi nekvalitní komentáře, zejména velmi dlouhé, budou mazány.