Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

hrouda

18. 10. 2012 8:31
EU, Jak přispívá k demokracii

Příspěvek k demokracii, kvóty na všechny možné potravinářské produkty. Další příspěvek dotace, nejste poslušní, žádné nedostanete a ostatní ano, další příspěvek fond ESM, špatně hospodaříte? tu máte další půjčku, ach ano to je přece pod krutými podmínkami zlých němců, tak budeme demonstrovat. Do zrcadla se podívejte. Svět na EU nečeká, za chvíli sem budou jezdit jako do skanzenu. Bude tu jen zemědělství, průmysl kvůli nesmyslným ekonormám uteče. Kdo opravdu ví že CO2 škodí? Nikdo si tím není jist, ale předběžně zardousíme celou ekonomiku.

0 0
možnosti

fikacek

18. 10. 2012 8:50
Re: EU, Jak přispívá k demokracii

Kvóty jsou až na výjimky blbost, i když ochraňují i českou ekonomiku. Vidím zase ten pokřik, kdyby kvóty nebyly, jako třeba u cukrovky, a byli jsme vytlačeni z trhu. To zas by kvóty byly dobrý. Kdyby se například takhle neregulovalo vně EU, měli bychom brzy Evropskou čínskou unii. :-) Ale obecně je podlě mě Společná zemědělská politika jeden z největších problémů, ketrý se vůbec nedisktujue, a jsou rád, že jsou tu lidé, kteří věci rozumí, a nekřičí jen hesla v klasuově stádu. :-)

Dotace jsem rozkradli, proto nemáme další. Nemá to vůbec nic s poslušností.

1 0
možnosti

hrouda

18. 10. 2012 8:25
Demokratická EU?

Už se Vás někdo ptal jestli chcete žárovky, ptal se Vás jestli chcete zateplovat a od roku 2020 budete stavět jen domy s nulovou spotřebou, na něž jsou i nízkoenergetické domy krátké, budete mít kvůli šetření vody unifikované záchody a sprchy. V dalším kole to bude jen demokratické rozhodnutí dělat jen červené svetry, to Vám přijde demokratické? Nátlak na podpis Lisabonské smlouvy, kdy je Klaus pohlavkován za to, že nechce podepsat. Probuďte se a to rychle než budete v tom červeném svetru pane.

0 0
možnosti

fikacek

18. 10. 2012 8:35
Re: Demokratická EU?

Hezky napsané. :-) Ale já jinak nejsem až takový zastánce EU, spíše se snažím bejt realista. Ideologie už na mě moc nepůsobí.

Je jasné, že každá řídící struktura může přinášet pozitiva, ale vždy znamená také nebezpečí, a čím větší struktura, tím větší nebezpečí a tím se musí více hlídat. Co mě ale fascinuje, že my o ní nic nevíme, a když nemáme znalosti, vůbec se nijak efektivně nemůžeme bránit.

Musíme tam proto mít profesionálního, schopného, realistického zástupce, který bude prosazovat naše zájmy. I zkorumpovaný Topol předved v rámci českého předsednictví EU, že když někdo nemá komplex čecháčkovské malosti, může si vybudovat prestiž a ovlivnit daleko víc, než odpovídá síle malé země. Nesmíme tam mít poseru jako je Nečas. Ten teď má pozici, aby zablokoval celou EU, takže pozici až příliš silnou. Jestli ji nevyužije alespoň k tomu, aby pro Česko vyjednal výhodné řešení (třeba bankovní unii bez Česka), tak je slabej, a je to česká vina. Nemůžeme to házet na EU.

0 0
možnosti

ultraviolet

17. 10. 2012 20:44
pěkný článek

Oceněný Karmou,:-)R^

2 0
možnosti

marx

17. 10. 2012 20:02
Snad

si nemyslíte , že demokraticka  EU si to od nějaké zemičky necha líbit. Až to bude skutečnost , tak potom můžete EU chválit. Oni nás už demokraticky donutí.[>-]

0 0
možnosti

fikacek

17. 10. 2012 20:36
Re: Snad

A jak by to asi mohla udělat? Tanky? Nějak nemaj nástroje, když my budeme chtít veto. Jestli tam ale máme sralbotku, který se bojí Klause, všech mafiánů a i svý sekretářky, tak to ho "donutí", i když se řekne bubu. :-)

2 0
možnosti

1absolutus

17. 10. 2012 19:13
Jeden z mála co má všech pět pohromadě.

Jasné a trefné. Ale vesničtí balíci se budou na autora zlobit, protože jsou naučeni na EU nadávat.

Karma. :-)R^

3 0
možnosti

fikacek

17. 10. 2012 20:40
Re: Jeden z mála co má všech pět pohromadě.

To já bych si občas taky zanadával, ale když vidím tu masovou nepřiměřenou hysterii, spuštěnou ideologickou pomateností, musel jsem se na chvíli postavit proti.

Řešil mě už kdysi KV KSČ, když jsem si dovolil tvrdit, že na 1. máji nebylo 80% studentů, jak tvrdil děkan, tak teď mě budou řešit euro-skinheadi. :-) Nějak vždy mám tendecne jím proti silnému ideologickému proudu. :-)

0 0
možnosti

Totedyne

17. 10. 2012 19:06
karma

místo pojmu "evroskeptik" bych použil přesnější termín "český izolacionista".

3 0
možnosti

ataknevim

17. 10. 2012 18:12
Už zase ta nedemokratická EU ! Zase chce vše řídit! Hnus !!!

Autore, ať to myslíte jak to myslíte, ta slova jsou naprosto pravdivá.

3 0
možnosti

fikacek

17. 10. 2012 18:39
Re: Už zase ta nedemokratická EU ! Zase chce vše řídit! Hnus !!!

Milý diskutující. Zapaomněl jsi na jakoukoliv myšlenku, vidím v Tvé hlavě jen hesla, jako za komunismu. Příště lépe. :-)

1 0
možnosti

Kruton

17. 10. 2012 17:14
Autore

vysvětlete mi, proč by se marmeláda nemohla jmenovat i nadále marmeláda. Šlo to za RU, za Hitlera, za komoušů a teď tomu budeme říkat rosol? Nechápu, proč tohle musí EU dělat. Jen ze sebe Brusel dělá bandu byrokratů..

1 0
možnosti

fikacek

17. 10. 2012 17:14
Re: Autore

Protože byl někdo někde pako. Stačí? :-)

0 0
možnosti

neznámý pachatel

17. 10. 2012 16:45
Vidím,

že mít IQ nad 130 není až takový problém. Soudím podle úrovně argumentace a vyjadřování, o věcné stránce nemluvě.

3 0
možnosti

fikacek

17. 10. 2012 17:02
Re: Vidím,

No, furt ale nedosahuju Tvého dna zřejmě. :-) Žádný argument, protože není, jen osočování.

A budu kvůli Tobě mluvit slušně... vždyť bys ani nerozuměl, co říkám. Já to říkám pro prostý lid, jako jsi Ty. :-)

0 0
možnosti

Bubrak

17. 10. 2012 16:35
EU do zachodu

demokracie se vytraci jiz v tom, ze nam EU narizuje nevyrabet zarovky, aby se nazrali vyrobci 'sporivek', stejny princip u biopaliv, fotovoltaiky atd atd, EU je 99% byrokracie,lobbysmus=rozkradani penez, a mozna 1% demokracie

2 0
možnosti

fikacek

17. 10. 2012 17:12
Re: EU do zachodu

Demokracie se vytrácí zejména v našich českých mocipánech, kteří rozkradli, co se dalo, a teď v krizi nemáme prachy, abychom se bránili. Mít ty ukradený prachy, tak žádnou krizi a škrty nemáme. :-)

A ti mocipáni musí vymyslet nepřátele: EU, soudy, ekology, Romy, média, atentátníky, občanská sdružení. Když se zabýváme kravinama, tak nám nezbude čas na ty hlavní lumpy. :-( Stamiliardy nerozkradla EU. Prachy z eurodotací neskončily v kapsách euroúředníků, ale v kapsách českých politiků a zejména českých mafiánů.

Ta EU byrokracie má na celou Evropu 44 tisíc, to je víc než Paříř. Jen britský daňový úřad má 250 tisíc. Stejně tolik ČR, pokud vím. A kvalita? Mít takové úředníky jako v EU, tak jich potřebujeme tak třetinu. Například poslední konkurz vybral 100 nejlepších z 25 tisíc zájemců. Metoda výběru jako mají velké privátní firmy.

A o demokratičnosti EU Ty nic nevíš (teď ji nehájím), ale přestože víš prd, už máš spolehlivý názor, protože to všichni říkaj. :-) Tak Ti přeju hezký den, ovce.

1 0
možnosti
  • Počet článků 310
  • Celková karma 30,45
  • Průměrná čtenost 3149x
Vystudoval chemii (SŠ), kybernetiku, řízení, ekonomii a teorii systémů (interdisciplinární studia - VŠ), je obecně uvažujícím člověkem někde na pomezí mezi přírodními vědami a filosofií. Roky vyučoval filosofii fyziky a virtuální reality na PřF a MFF UK v Praze. Od září 2021 Ph.D. se zaměřením na filosofii fyziky a matematiky. Pracoval jako evropský expert pro "Future Technologies", 7 let pak v jedné z nejvyšších evropských pozic v počítačové bezpečnosti. Momentálně finanční expert na evropské úrovni. V letech 1991-7 byl předsedou společnosti Mensa ČR. Je členem světové vědecké Společnosti pro filosofii času. Absolvent Oxfordského kurzu Filosofie vědy. Více informací zde.

Chcete-li sledovat diskuse v "jeho" skupině, připojte se do Vědecké filosofie & Fyziky (nejen). jfikacek@gmail.com
 
Upozornění: Toto je popularizační blog pro veřejnost, neberte ho tedy jako vědeckou dizertační práci. Někdy je to jen divoká fantazie. Na druhé straně se snaží udržovat jistou vědeckou kvalitu, takže "esoterické" komentáře nejsou vítány. P.S.: Osobně útočné a odborně velmi nekvalitní komentáře, zejména velmi dlouhé, budou mazány.