Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DA

...stačí být na správném místě ve správný čas :)

   Tok času nelze zastavit jinak než tím, že se pozorovatel/pozorovací zařízení zrychlí na rychlost plynutí času ve vztahu k samotnému prostoru v němž probíhá děj.

    Případně zastavit samotný děj ve vztahu k pozorovateli jenž sám podléhá vlivu chodu času v prostoru.

   Proto jako pozorovatel, který je součástí časoprostoru, nemohu nikdy objektivně usoudit zda li se pohybuje prostor časem či čas prostorem, dokud nezvolím pevný bod v prostoru (x, y, z) , nebo v čase t = 0.

   Platí li: ...akce => reakce => akce => reakce atd, kde každá reakce může být zároveň  akcí a naopak.   ...tak změna akce v reakci a naopak je důkazem existence času ve vztahu  k té akci/reakci. 

   Probíhá li v prostoru akce - reakce, tak je v tom prostoru přítomen i čas. Existuje li informace o již proběhlé akci - reakci a zároveň existuje li informace o neproběhlé akci - reakci. Jsou tyto informace součástí množin minulosti(pro proběhlé) a budoucnosti(pro neproběhlé). Z čehož  lze usoudit na existenci množiny přítomnosti pro akce - reakce právě ,,TEĎ,, probíhající.

   Jsou li všechny prvky množin minulost a budoucnost statické => že všechny prvky množiny přítomnosti jsou dynamické. (Opakem je pak: Jsou li všechny prvky množiny minulosti a množiny budoucnosti dynamické => že všechny prvky množiny přítomnosti jsou statické)    ....třetí možnost: Prvky množin minulost, budoucnost a přítomnost jsou jak statické tak i dynamické, ale jen v souladu s rovnovážným stavem všech prvků statických vůči prvkům dynamickým  a naopak. 

   ,,Poloprostor budoucnosti se mění kontinuálně v poloprostor minulosti skrze rovinu přítomnosti,  která je součástí obou poloprostorů a je tedy jejich průnikem,,   ....reálný prostor ale vykazuje komplexní homogenitu => že je celý přítomností a obsahuje jak minulost tak i budoucnost. Nikoliv však jako dva poloprostory, ale jako dvě poloroviny oddělené od sebe rovinou ,,TEĎ,, svírající vůči oběma polorovinám úhel větší než = 0

0 0
možnosti
  • Počet článků 310
  • Celková karma 30,45
  • Průměrná čtenost 3149x
Vystudoval chemii (SŠ), kybernetiku, řízení, ekonomii a teorii systémů (interdisciplinární studia - VŠ), je obecně uvažujícím člověkem někde na pomezí mezi přírodními vědami a filosofií. Roky vyučoval filosofii fyziky a virtuální reality na PřF a MFF UK v Praze. Od září 2021 Ph.D. se zaměřením na filosofii fyziky a matematiky. Pracoval jako evropský expert pro "Future Technologies", 7 let pak v jedné z nejvyšších evropských pozic v počítačové bezpečnosti. Momentálně finanční expert na evropské úrovni. V letech 1991-7 byl předsedou společnosti Mensa ČR. Je členem světové vědecké Společnosti pro filosofii času. Absolvent Oxfordského kurzu Filosofie vědy. Více informací zde.

Chcete-li sledovat diskuse v "jeho" skupině, připojte se do Vědecké filosofie & Fyziky (nejen). jfikacek@gmail.com
 
Upozornění: Toto je popularizační blog pro veřejnost, neberte ho tedy jako vědeckou dizertační práci. Někdy je to jen divoká fantazie. Na druhé straně se snaží udržovat jistou vědeckou kvalitu, takže "esoterické" komentáře nejsou vítány. P.S.: Osobně útočné a odborně velmi nekvalitní komentáře, zejména velmi dlouhé, budou mazány.