Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

Foto

Docela hezky, stručně a jasně je to v tomto videu: https://youtu.be/Rj8xnFgsJCc

0 0
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

JF

Tak vidím, ctěný pane Fikáčku, že jste moji poznámku o tom, že v meritu věci se mýlíte Vy, demokraticky smázl. Gratuluji! ;-)

3 0
možnosti
Foto

Mažu vše, kde není žádný argument k věci a je to jen ideologický postoj nebo ad hominem bez argumentů. A budu tak činiti i nadále. Je tu mnoho kvalitnějších komentářů z obou stran. Bezobsažné jen překážejí. :-)

1 0
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

Foto

Starý dobrý Karel Schwarzenberg je můj člověk: Jsem už tak starej dědek, tak považuji Izrael za dobrého přítele, že si právě i proto klidně dovolím i nějakou tu kritiku a říct, hele, tady to ale fakt neděláš dobře. Nemůžeš lidi odstřihnout od vody atd...atd...mnoho chyb i z tvé strany...

Zkrátka objektivní přístup. No...a to jste si tedy, pane Fikáčku, troufnul. Líbí se mi výklad, líbí se mi komentář Karla T...a líbí se mi ta klasická usmolenost, kdy když dojde na zobjektivizování věci, dodají se reálie, nastíní dilema ve spodním prádle...už zase se metá jako u pubertálů s Nenávistí. Norma stav;-)R^ postaral jste se právě o několik infarktů:))

3 3
možnosti
Foto

Teda Radko (smím vás takto familiérně oslovovat?), jestli jsem vás správně pochopil, tak jste mne a několik dalších zde komentujících (žádní mladíčci) prohlásila za "pubertály". (Apropó zajímavý neologismus.) Já vím, vy píšete "jako u pubertálů", ale já jsem si to vztahovačně vztáhl na sebe. Ale vážně, vy opravdu nevidíte, jak nepřesný a jednostranně zaujatý (zde by se lépe hodilo anglické slovo "biased") ten blog ve skutečnosti je?

1 0
možnosti
Foto

Já bych připomněl něco z našeho zákona o majetku a nemovitostech, v zahraničí bude nejspíš podobný.

Když někdo obhospodařuje majetek (pozemek), u kterého není znám vlastník (zapsaný v katastru, nebo se o něj nehlásí) a činí tak víc než 10 let, nabývá na něj vlastnické právo.

Co se týče znechucení Britů, tak připomínám burskou válku, kde se chovali jak? A v Indii a leckde jinde. V daném případě je spíš štvalo, že jim někdo vlezl do zelí a sebral hračku.

2 0
možnosti
Foto

Váš článek hodně souzní s jiným článkem mého oblíbeného ekonoma a filozofa Rothbarda:

https://www.mises.cz/clanky/valecna-vina-na-strednim-vychode-1786.aspx

1 1
možnosti
FL

Dočetl jsem to k prvnímu odstavci, který se týká Izraele. Je tam věta: "Smlouva OSN zajišťovala, že a) Jeruzalém má být internacionalizován pod vládou OSN, a za b) bude existovat hospodářská unie mezi židovskou a arabskou Palestinou. To byly základní podmínky, za nichž OSN schválila dělení. Obě byly okamžitě Izraelem přehlíženy, čímž došlo k zahájení série agresí vůči blízkovýchodním Arabům." - Pravda je taková, že Izrael vše akceptoval, ale Arabové okamžitě zahájili válku a tak to byli oni, kdo odmítl podmínky OSN. Ne že Izrael a následně pak Arabové válčili. Takže souhlas, s Fikáčkem to souzní :)

6 1
možnosti
RC

Též hodně slýchávám, že kvůli arab.utečencům jsou Palestinci ochotni k terorismu.

Kdyby první premiér D.B.Gurion věděl, jak dnes "mezinárodní společenství" preferuje arab.utečence a na židovské z vysoka kašle, kteří museli opustit s pár věcmi ze všech arabských států BV, ale Izrael s nimi NIKDY nedělal špinavou politiku, aby umístil třeba na hranicích s arab.státy bez možnosti se plně usadit v Izraeli, bez budoucnosti.

Tím, že všechny 100%ně Izrael přijal, ztratil "protiargument" na arabské země ohledně arab.utečenců.

Od začátku Izrael prohrává opravdu hnusnou propagandu s arabským BV, kteří se neštítili ničeho.

Kritiku "mezinárodního společenství" čitelně cítíme dodnes a pocítíme v budoucnu.

Samozřejmě jsem HRDÝ na to, že žádná izr.vláda, která vládla, NIKDY nezneužila židovské utečence, ať pocházejí odkudkoliv.

12 1
možnosti
Foto

Nepodstatné z hlediska toho zásadního, jak spor vznikl. :-)

0 1
možnosti
Foto

Níže v diskusi je debatováno o tom, zda vznikl a existuje Izrael "právem silnějšího". Tak Izrael vznikl v roce 1948, a to nikoli právem silnějšího. Izrael byl ustaven a prohlášen právoplatně a byl napaden nepřítelem početně i materiálně násobně silnějším. V celé další historii konfliktů v té oblasti tomu tak bylo. Ani dnes tomu není jinak. To, že má dnes Izrael technologii (např. Iron Dome) neznamená, že je silnější. Izraelců je řádově v jednotkách miliónů ve srovnání s jemu nepřátelskými stovkami miliónů.

Je zajímavé, že nikomu nevadí státy, které vznikly skutečně právem silnějšího. A těch je, neníliž pravda. A nakonec se nemusíme ani dívat moc daleko. Naše česká státnost také vznikla násilným činem (vyvražděním Slavníkovců).

12 1
možnosti
Foto

Ten, kdo vyhlásil stát Izrael byli Židé ve spolupráci s Brity, jejichž to byla fakticky kolonie. Takže jasně právem silnějšího. Nikdo se neptal místních obyvatel.

A rozebírat historii před 1000 lety, může jedině ten, kdo chce znásilnit morálku či právo a prosadit nějaký názor (rasistický?) navzdory normálnímu rozumu.

3 6
možnosti
  • Počet článků 310
  • Celková karma 30,45
  • Průměrná čtenost 3149x
Vystudoval chemii (SŠ), kybernetiku, řízení, ekonomii a teorii systémů (interdisciplinární studia - VŠ), je obecně uvažujícím člověkem někde na pomezí mezi přírodními vědami a filosofií. Roky vyučoval filosofii fyziky a virtuální reality na PřF a MFF UK v Praze. Od září 2021 Ph.D. se zaměřením na filosofii fyziky a matematiky. Pracoval jako evropský expert pro "Future Technologies", 7 let pak v jedné z nejvyšších evropských pozic v počítačové bezpečnosti. Momentálně finanční expert na evropské úrovni. V letech 1991-7 byl předsedou společnosti Mensa ČR. Je členem světové vědecké Společnosti pro filosofii času. Absolvent Oxfordského kurzu Filosofie vědy. Více informací zde.

Chcete-li sledovat diskuse v "jeho" skupině, připojte se do Vědecké filosofie & Fyziky (nejen). jfikacek@gmail.com
 
Upozornění: Toto je popularizační blog pro veřejnost, neberte ho tedy jako vědeckou dizertační práci. Někdy je to jen divoká fantazie. Na druhé straně se snaží udržovat jistou vědeckou kvalitu, takže "esoterické" komentáře nejsou vítány. P.S.: Osobně útočné a odborně velmi nekvalitní komentáře, zejména velmi dlouhé, budou mazány.